CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اندازه روشنه های حاصل از برش تک گزینی بر تنوع گونه های علفی در جنگل های کوهستانی شمال کشور، (مطالعه موردی: راشستان های لومیر اسالم)

عنوان مقاله: تاثیر اندازه روشنه های حاصل از برش تک گزینی بر تنوع گونه های علفی در جنگل های کوهستانی شمال کشور، (مطالعه موردی: راشستان های لومیر اسالم)
شناسه ملی مقاله: JR_IFEJ-2-3_004
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

نازنین همرنگ - University of Guilan
حسن پوربابائی - University of Guilan
مهرداد نیکوی - University of Guilan

خلاصه مقاله:
  اطلاعات در مورد روشنه­ها و توزیع اندازه آنها، برای حفاظت تنوع گونه­های علفی بسیار مفید است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اندازه­های روشنه بر تنوع گونه­های علفی در جنگل­های راش اسالم استان گیلان انجام شد. برای این منظور ۱۵ روشنه در اندازه­های کوچک، متوسط و بزرگ بصورت تصادفی انتخاب شدند. گیاهان علفی در میکروپلات­های ۴ متر­مربعی در داخل روشنه­ها شناسایی و درصد پوشش آنها ثبت شد. بررسی تنوع گیاهان علفی با استفاده از شاخص­های تنوع گونه­ای (شانون- وینر، مک­آرتور و هیل)، غنای گونه­ای (شمارش تعداد گونه­ها) و یکنواختی گونه­ای (اسمیت- ویلسون، اصلاح شده نی و اصلاح شده هیل) انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح روشنه­ها، تنوع و غنای گونه­های علفی به طور معنی­داری افزایش یافته ­است. در حالی ­که شاخص­های یکنواختی در کلاس­های مختلف روشنه اختلاف معنی­داری نشان نداد و در روشنه­های کوچک دارای بیش­ترین مقدار بود. در روشنه­های کوچک ۲۲ گونه علفی، در روشنه­های متوسط ۲۴ گونه علفی و در روشنه­های بزرگ ۲۵ گونه علفی شناسایی شد.

کلمات کلیدی:
Gap size, Diversity, Richness, Evenness, Fagus orientalis Lipsky, اندازه روشنه, تنوع زیستی, غنا, یکنواختی, جنگل های راش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1283619/