اثر آلودگی به Loranthus europaeus Jacq. روی برخی ویژگی های کمی و جذب عناصر غذایی در درختان بلوط ایرانی (مطالعه موردی: منطقه بانکول در استان ایلام)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه بوم شناسی جنگل های ایران، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_IFEJ-4-7_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رستمی

Islamic Azad University of Ilam, Iran

زهرا شیخی

Islamic Azad University of Ilam, Iran

چکیده

     لورانتوس بوته­ ای همیشه سبز است که مهم ترین گیاه نیمه انگلی جنگل های استان ایلام محسوب می­شود و در اواخر فصل پاییز و زمستان در جنگل­های شمال ایلام خودنمایی می­کند. هدف از انجام این تحقیق بررسی ارتباط بین شدت آلودگی به لورانتوس با برخی ویژگی های کمی و جذب عناصر غذایی در درختان بلوط ایرانی در منطقه بانکول استان ایلام است. برای انجام این تحقیق پس از تعیین محدوده موردمطالعه، آماربرداری به روش انتخابی روی درختان آلوده به لورانتوس انجام شد و تعداد ۳۲ قطعه نمونه ۱۰ آری در مناطقی که درختان آلوده به لورانتوس وجود داشت پیاده گردید و رابطه شدت آلودگی با قطر برابر سینه، ارتفاع، تاج پوشش و مکان استقرار مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین نمونه های برگ از سه نوع شاخه­ های سالم و آلوده درختان آلوده و شاخه ­های درختان سالم با شرایط تقریبا همگن جمع آوری شد. سپس میزان چهار عنصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم و روی در آن ها اندازه ­گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد درختان آلوده در طبقات قطری و تاجی میانی و در درختان مرتفع توده بودند. نتایج به دست آمده از ارزیابی شدت ابتلای درختان بلوط ایرانی به روش­ BVR  نشان داد که بیشتر آلودگی­ها در قسمت ­های فوقانی تاج است. شاخه­ های آلوده نسبت به شاخه­ های سالم ازنظر میزان عنصر پتاسیم افزایش نشان داد. همچنین میزان عنصر نیتروژن شاخه ­های آلوده بلوط نسبت به شاخه­ های سالم کمتر بود. سایر عناصر اختلاف معنی داری نشان ندادند.

کلیدواژه ها

Bankol of Ilam, Broom Volume Rating System, Haustorium, Loranthus europaeus Jacq, Persian Oak, بانکول ایلام, بلوط ایرانی, لورانتوس, BVR, Haustorium

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.