ارزیابی میزان اثر آموزش های تخصصی کشاورزی بر درآمد دانش آموختگان شاغل در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بابلسر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید واحدی

Islamic Azad University, Qaemshahr Branch

سیدعلی حسینی یکانی

Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University

چکیده

  با توجه به اهمیت آموزش و همچنین پرورش نیروی کار نیمه­ماهر جهت کار در بخش­های مختلف تولیدی و خدماتی و همین­طور انجام تحقیقات علمی قبل و بعد از برگزاری دوره­های مذکور جهت نیاز سنجی و مشخص­سازی عمکرد آموزش­های ارائه شده، بایستی گفت که هدف این پژوهش ارزیابی میزان کارآیی کارآفرینی آموزش­های تخصصی کشاورزی در سازمان آموزش فنی و حرفه­ای در زمینه درآمدزایی با توجه به استانداردهای سازمان بین­المللی کار است. جهت انجام این ارزیابی، اطلاعات مربوط به چهار متغیر میزان درآمد کسب شده، نمرات ارزشیابی نهایی، تعداد دفعات مراجعه برای دریافت مشاوره و میزان وام دریافتی یک نمونه ۱۰۰ نفره از دانش­آموختگان رشته­های گوناگون کشاورزی مرکز آموزش فنی و حرفه­ای شهرستان بابلسر طی سال­های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ جمع­آوری گردید و پس از میانگین­گیری مورد استفاده قرار گرفت . در مرحله اول شدت و جهت اثرپذیری میزان درآمد دانش­آموختگان از سه متغیر مستقل مورد نظر در قالب برآورد ضرائب یک رگرسیون خطی اندازه­گیری گردید و در مرحله بعد رابطه بین این سه متغیر مستقل و کارآیی کارآموزان در چهارچوب روش تحلیل فراگیر داده­ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از آن است که علی­رغم اثر مثبت و معنی­دار سه متغیر نمرات ارزشیابی نهایی، تعداد دفعات مراجعه برای دریافت مشاوره و همچنین میزان وام دریافتی بر درآمد کسب شده دانش­آموختگان مرکز فنی و حرفه­ای بابلسر، امکان بهره­گیری بهتر از این سه عامل به میزان زیادی وجود دارد. بنابراین، بایستی برنامه­ریزی­ها و سیاست­گذاری­های موثری در این زمینه صورت گیرد.

کلیدواژه ها

Agricultural Entrepreneurship, Technical and Vocational Training Center, Efficiency, Data Envelopment Analysis, Babolsar, کارآفرینی کشاورزی, مرکز آموزش فنی و حرفه ای, کارآیی, تحلیل فراگیر داده ها, بابلسر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.