تحلیل راهکارهای توسعه و تقویت کسب و کارهای الکترونیکی در بخش کشاورزی (مطالعه موردی: استان آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله ماقبل

Bu Ali Sina University

رضا موحدی

Bu-Ali Sina University,

کریم نادری مهدیی

Bu-Ali Sina University,

علیرضا غضنفری

Manager of Tashilgostar Company in East Azerbaijan

چکیده

  این مطالعه با هدف بررسی راهکارهای توسعه و تقویت کسب و کارهای الکترونیکی در بخش کشاورزی انجام شده است. این تحقیق از نوع کاربردی و روش تحقیق نیز پیمایشی می­باشد. جامعه آماری تحقیق را مدیران ۲۱ کارخانه و شرکت بسته ­ بندی، تولیدی و توزیعی که در عرصه کسب و کارهای الکترونیکی کشاورزی در استان آذربایجان ­ شرقی فعال هستند، تشکیل می­دهد. ابزار تحقیق، پرسشنامه­ای می­باشد که روایی آن بر اساس نظر جمعی از متخصصان تایید و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ (۹۲/۰= α ) محاسبه گردید. با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و مدل معادلات ساختاری، راهکارهای توسعه و تقویت کسب و کارهای الکترونیکی در بخش کشاورزی در ۵ عامل دسته­بندی شدند. عامل اول با نام راهکارهای ترویجی با تبیین ۵۴/۱۸ درصد از واریانس به عنوان مهم­ترین عامل معرفی شد. عوامل بعدی به نام­های راهکارهای قانونی، فنی، دانشگاهی و فرهنگی دسته­بندی شدند که در مجموع ۸۹/۶۹ درصد از واریانس را تبیین نمودند. بر اساس نتایج بدست آمده پیشنهادهایی برای توسعه و تقویت کسب و کارهای الکترونیکی در بخش کشاورزی استان آذربایجان­شرقی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

Development, Internet business, Agriculture, Factor Analysis, توسعه, کسب و کار الکترونیکی, کشاورزی, تحلیل عاملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.