عوامل موثر بر توانمندی کارآفرینی و اشتغال پس از دانش آموختگی (مورد مطالعه: دانشجویان کارشناسی کشاورزی در دانشگاه یاسوج)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه قاسمی

University of Yasuj

سمیرا بهرامیان

University of Yasuj

مصطفی احمدوند

University of Yasuj

چکیده

  عدم اشتغال دانش آموختگان کشاورزی یکی از مهم ترین چالش های نظام آموزش عالی کشور در چند سال اخیر بوده و اثرات نامطلوبی بر انگیزه تحصیل و یادگیری دانشجویان داشته است. لیکن به نظر می ‎رسد باتوجه به ظرفیت های بخش کشاورزی ایران، با ارتقاء توانمندی کارآفرینی دانشجویان می توان این مشکل را برطرف نمود. بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر توانمندی کارآفرینی و اشتغال پس از دانش آموختگی از دیدگاه دانشجویان کشاورزی دانشگاه یاسوج بود که با روش پیمایشی صورت پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان سال آخر کارشناسی کشاورزی در دانشگاه یاسوج بود ( ۱۶۰ N= ) که با روش نمونه گیری طبقه ای یک مرحله ای و با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان حجم نمونه ۱۱۰ نفر تعیین گردید. داده ها با ابزار پرسش نامه گردآوری شده و روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن با استفاده از مطالعه راهنما و سنجش ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت (آلفا بین ۸۹/۰ تا ۹۷/۰). نتایج نشان داد عوامل فردی، فرهنگی- اجتماعی و سپس عوامل آموزشی دارای بیشترین تاثیر را بر توانمندی کارآفرینی دانشجویان دارند. مهم ترین عوامل فردی شامل باور به خودکارآمدی و خلاقیت، مهم ترین عوامل فرهنگی- اجتماعی شامل مسائل اقتصادی جامعه و جذابیت کارآفرینی و مهم ترین عوامل آموزشی شامل وجود فضای مناسب رقابتی در دانشگاه و وجود محیط خوابگاهی خلاق می باشند. همچنین، نتایج نشان داد که دانشجویان مورد مطالعه بیشترین توانمندی را در روابط اجتماعی، خلاقیت، توانمندی های ارتباطی و رهبری دارا می باشند. در پایان، برای بهبود توانمندی کارآفرینی دانشجویان پیشنهاد هایی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

Entrepreneurship, Agricultural students, Individual and educational factors, Socio-cultural factors, Yasouj University, کارآفرینی, دانشجویان کشاورزی, عوامل فردی و آموزشی, عوامل فرهنگی- اجتماعی, دانشگاه یاسوج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.