تحلیل عاملی موانع تجاری سازی دانش کشاورزی از دیدگاه دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد چهارسوقی امین

Agricultural Management Group, Islamic Azad University of Ilam, Iran

رئوف ملایی

Agricultural Management Group, Islamic Azad University of Ilam, Iran

علیرضا نوروزی

Payam-e Noor University, Dehloran Branch

احمد کاکه

Payam-e Noor University, Dehloran Branch

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تحلیل عاملی موانع تجاری­­­سازی دانش کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در سال ۱۳۹۲ انجام شد. روش تحقیق این مطالعه از نظر هدف، کاربردی، میزان نظارت و درجه کنترل متغیرها، میدانی و از لحاظ نحوه گردآوری داده­ها از نوع تحقیقات توصیفی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته­های کشاورزی با گرایش های ترویج و مدیریت کشاورزی به تعداد ۹۰ نفر بودند که به دلیل محدود بودن جامعه آماری، از شیوه سرشماری استفاده شد. پایایی پرسشنامه به روش آلفا کرونباخ محاسبه شد (۹۳/۰=&alpha) که از نظر آماری قابل قبول می باشد. روایی صوری پرسشنامه نیز با نظرخواهی از اساتید گروه ترویج و مدیریت کشاورزی تامین شد. یافته­های حاصل از رتبه بندی موانع تجاری­سازی دانش کشاورزی در دانشگاه نشان داد که مانع فرهنگی در اولویت نخست قرار دارد. همچنین، تحلیل عاملی موانع تجاری­سازی دانش کشاورزی نشان داد که پنج عامل اصلی اقتصادی، اجتماعی، آموزشی، سیاستی- حمایتی و قانونی در مجموع ۷۶/۷۶ درصد از واریانس کل را تبیین کردند. مهم­ترین عامل شناخته شده در این پژوهش عامل اقتصادی است که به تنهایی ۳۲/۴۶ درصد از واریانس کل را تبیین می­کند.

کلیدواژه ها

Factor Analysis, Commercialization, Agricultural Knowledge, Islamic Azad University, Ilam Branch, تحلیل عاملی, تجاری سازی, دانش کشاورزی, دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.