پدیدار شناسی موانع ایجاد و راه اندازی استارت آپ های کشاورزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-3-5_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر نادری

Entrepreneurship Management, Razi University of Kermanshah, Faculty of Social Sciences

زهرا یوسفی

Entrepreneurship Management, Razi University of Kermanshah, Faculty of Social Sciences

بیژن رضایی

Entrepreneurship Management, Razi University of Kermanshah, Faculty of Social Sciences

چکیده

     این پژوهش، به دنبال پدیدار­شناسی موانع ایجاد و راه­اندازی استارت­آپ­های کشاورزی بوده که به صورت کیفی و به روش پدیدار­شناسی صورت پذیرفت. شرکت­کنندگان ۱۵ تن از مدیران استارت­آپ­های کشاورزی در سال ۱۳۹۵ بودند که شرکت­هایشان در مرحله پیش­رشد و یا رشد قرار داشت و تحت حمایت پارک علم و فناوری فعالیت می­کردند و پژوهش، طی مصاحبه با ۱۱ نفر از آنان به اشباع نظری رسید. ابزار جمع­آوری داده­ها، مصاحبه عمیق با سوالات باز بوده که سوال اصلی پژوهش "برای شروع و راه­اندازی استارت­آپ کشاورزی خود با چه موانعی روبرو شده­اید؟" بوده و تجزیه و تحلیل داده­ها بر اساس روش کلایزی انجام شد و در نهایت مصاحبه دیگری برای بررسی اعتبار نتایج تحقیق انجام شد. یافته­های تحقیق در قالب ۷ مضمون اصلی و ۴ زیر مضمون بود که مضامین اصلی عبارتند از جذابیت پایین فعالیت در بخش کشاورزی برای جذب سرمایه، تفکر هزینه بالا و حاشیه سود پایین فعالیت­های مرتبط با کشاورزی، سوء مدیریت کلان و فقدان تشخیص اولویت­های بخش کشاورزی، ناتوانی سیستم اطلاع­رسانی دولت جهت خدمت­رسانی به طرح­های ایده ­محور کشاورزی، ضعف مدیریتی و عدم اتخاذ تصمیمات راهبردی برای پیشرفت در بخش کشاورزی، محدودیت اختصاص سوله برای استارت­آپ­های کشاورزی در پارک علم و فناوری، هزینه بالای تامین تجهیزات و ملزومات اولیه جهت راه­اندازی استارت­آپ کشاورزی، احتمال بالای سرقت ایده به­دلیل طولانی بودن روند اخذ پروانه ساخت در بخش کشاورزی، زمان­بر و هزینه­بر بودن پروسه اخذ مجوز­های لازم از مراجع زیربط مانند جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو، عوامل اقلیمی غیر قابل پیش­بینی مانند آب و هوا، بارندگی، رطوبت و ...، مشکل دسترسی به محل کار به دلیل فاصله مکانی از زمین کشاورزی، کارگاه یا سوله.  

کلیدواژه ها

Agricuhtural Startup, Science and Technology Park, Phenomenology, استارت آپ کشاورزی, پارک علم و فناوری, پدیدار شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.