بررسی ویژگی های کارآفرینانه دانشجویان رشته های کشاورزی (مطالعه موردی: دانشگاه صنعتی اصفهان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 5، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-5-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادق ابراهیمی

of Isfahan University of Technology, Department of Rural Development, Faculty of Agriculture, Isfahan University of Technology

زیبا بهرامی

.Sc. Isfahan University of Technology, Department of Rural Development, Faculty of Agriculture, Isfahan University of Technology

چکیده

    کارآفرینی در بردارنده منبعی از انعطاف­ پذیری، نوآوری، ایجاد و توسعه­ی شغلی برای اقتصاد و یک فرصت جالب برای توسعه ­ی حرفه ای افراد تلقی می شود. دانشگاه ها در گذشته به­عنوان محیطی آموزشی شناخته می شدند؛ اما با توجه به تحولات نظام کلان، رویکردی پژوهشی پیدا کردند و در واقع؛ یک وظیفه به وظایف دانشگاه اضافه شد که تحصیلات تکمیلی محصول این تحولات بود. در واقع کارآفرین ­شدن دانشگاه ها دومین انقلاب در ماموریت دانشگاه ها به­ شمار می رود. در این تحقیق به بررسی ویژگی­های کارآفرینانه در بین دانشجویان رشته ­های کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی می باشند که حداقل دوسال از تحصیل خود را گذرانده باشند. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی و تحلیلی است و ابزار تحقیق پرسشنامه بوده است. روایی محتوایی پرسشنامه با استفاده از مقدار ضریب Kmo و آزمون بارتلت تایید و جهت تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد، که نشان از پایابودن ابزار اندازه گیری در حد ۹۱ درصد داشت. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعیین و روش نمونه گیری طبقه ­ای با انتساب متناسب بهره گرفته شد از جامعه آماری ۱۷۰۰ نفری تعداد نمونه آماری ۹۸ نفر از دانشجویان دانشکده کشاورزی تعیین گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و استنباطی نظیر درصد فراوانی، میانگین، آزمون کروسکال، من ویتنی، ضریب همبستگی پیرسون و همچنین از رگرسیون استفاده گردید. نتایج آزمون همستگی رابطه ۹۹ درصد و بسیار معنی داری را بین متغیرهای ویژگی های دانشگاه کارآفرین با میزان آگاهی از فعالیت های کارآفرینانه دانشجویان نشان داد.

کلیدواژه ها

Educational System, Entrepreneurship, Innovation, نظام آموزشی, کارآفرینی, نوآوری, فرصت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.