واکاوی مقایسه ای زمینه های کارآفرینی زنان روستایی استان فارس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 6، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-6-12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان گلکارفرد

Shiraz University

کورش رضائی مقدم

Shiraz University

مهسا فاطمی

Shiraz University

چکیده

     با توجه به سطح توسعه ­ی اقتصادی، زنان نقش اساسی در کشاورزی و توسعه ­ی روستایی به ­ویژه در کشورهای درحال توسعه ایفا می­ کنند. یکی از راه ­های پیشرفت، توجه به توسعه ­ی فعالیت ­های کارآفرینی در روستاها است. هدف این پژوهش تحلیل متغیرهای فردی و حمایت ­کننده فعالیت­های کارآفرینی زنان روستایی در استان فارس است. پژوهش با استفاده از روش پیمایش و نمونه­ گیری تصادفی طبقه ­بندی انجام شد. جامعه ­ی آماری تحقیق شامل کلیه ­ی اعضای شرکت ­های صندوق حمایت از توسعه ­ی بخش کشاورزی زنان در استان فارس (۳۰۳۳ نفر) بوده که در قالب سه شرکت در شهرهای مرودشت، شیراز و استهبان فعالیت می­ کنند. حجم نمونه طبق جدول کرجسی و مورگان ۳۹۳ نفر تعیین شد. نتایج نشان داد که برای توسعه­ ی فعالیت ­های کارآفرینی زنان روستایی، ارتقای سطح روحیه و انگیزه­ ی زنان کارآفرین و فراهم­ سازی زیرساخت­ های لازم از جمله ایجاد فضای مناسب کسب ­وکار توام با سیاست ­های تسهیل­ کننده از سوی شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه­ ی سرمایه ­گذاری در بخش کشاورزی ضروری است. نتایج نشان داد که گویه ­های "کسب درآمد و سود" و "ارتقای سطح تولید داخلی با کیفیت بالا" مهم­ترین موارد در ایجاد انگیزه ­ی زنان روستایی نسبت به مبادرت به فعالیت­ های کارآفرینی است. طبق یافته­ ها زنان کارآفرین مرودشت در زمینه­ ی اثربخشی منابع اطلاعاتی، خلاقیت، مهارت در تدوین طرح تجاری، روحیه ­ی کارآفرینی، دانش کارآفرینی، انگیزه­ ی کارآفرینی، اثربخشی اطلاعات، برخورداری از آموزش توسط شرکت، سیاست ­های حمایتی دولت، سیاست­ هایتسهیل­ کننده شرکت، فضای کسب و کار و توان مدیریتی مدیرعامل صندوق ­ها، وضعیت مطلوب­ تری در مقایسه با زنان کارآفرین شهرستان ­های شیراز و استهبان داشتند. بنابراین، زنان کارآفرین مرودشتی می­توانند به­ عنوان الگویی برای زنان شاغل در این فعالیت ­ها در دو شهرستان دیگر محسوب شوند؛ بنابراین، پیشنهاد می­شود تا ضمن برگزاری نشست­ های ادواری زنان عضو صندوق­ های کارآفرینی سه شهرستان، امکانی فراهم گردد تا این زنان کارآفرین به­ صورت مستمر با یکدیگر در تعامل نزدیک بوده و ضمن بحث و تبادل ­نظر به انتقال تجربیات ارزشمند و موفق خود به سایرین بپردازند.  

کلیدواژه ها

Entrepreneurship Knowledge, Supportive Policies, Motivation, Rural Women, Business, Fars, دانش کارآفرینی, سیاست های حمایتی, انگیزه, زنان روستایی, کسب وکار, فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.