بررسی نقش شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه کارآفرینی در استان خوزستان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEA-7-13_004
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، تشکل هایی هستند که می توانند در توسعه ی کارآفرینی کشاورزی موثر باشند. این تحقیق به منظور بررسی نقش شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه ی کارآفرینی در استان خوزستان با استفاده از داده های مقطعی سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ انجام شد. روش تحقیق، پیمایشی-توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل کارشناسان شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی استان خوزستان بود (۳۸۰=N)، که در نهایت، با استفاده از فرمول کوکران ۲۲۰ نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد و ابزار اصلی تحقیق، پرسشنامه بود که پایایی آن با استفاده از نرم افزارIBM SPSS Statistics ۲۲.۰ و محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ (۸۶/۰) مورد تایید قرار گرفت. روایی صوری نیز با نظرخواهی از متخصصان و کارشناسان خبره تایید شد. برای شناسایی و رتبه بندی عامل های موثر بر نقش شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه ی کارآفرینی در استان خوزستان از تحلیل عاملی و آزمون فریدمن استفاده شد. رتبه بندی مولفه های موثر نشان داد که گویه های حمایت دولت از شرکت های خدمات مکانیزاسیون، حمایت بانک ها و موسسات مالی-اعتباری از شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی و کاهش مقررات دست وپاگیر بانکی و اداری جهت دریافت تسهیلات، در بالاترین اولویت ها قرار گرفتند. تحلیل عاملی نیز نشان داد که در مجموع ۴۶۵/۷۸ درصد از واریانس های عامل های موثر بر نقش شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه ی کارآفرینی در استان خوزستان را سه عامل حمایتی، مهارتی و ساختاری تبیین می کنند. همچنین، آزمون فریدمن نشان داد که از بین سه عامل حمایتی، مهارتی و ساختاری، عامل حمایتی دارای بیشترین اهمیت است.
کلیدواژه ها:
Agricultural Mechanization Services Companies ، Entrepreneurship Development ، Khuzestan Province ، شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی ، توسعه ی کارآفرینی ، استان خوزستان
نویسندگان
نسیم منجزی
Biosystems Engineering Department., Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :