طراحی مدل هوشمندی رقابتی با رویکرد ترکیبی مدل یابی ساختاری تفسیری– دلفی فازی (مطالعه موردی: شرکت های کارآفرین صنایع غذایی استان تهران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 8، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-8-15_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا یوسفی

Department of Entrepreneurship, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

محمودرضا مستقیمی

Department of Management, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

مجید نصیری

Department of Management, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

محمدباقر گرجی

Department of Management, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

چکیده

در دنیای رقابتی امروز، استفاده بهینه از فرصت های محیطی و ایجاد مزیت رقابتی پایدار از جمله دغدغه های اصلی شرکت ها است. یکی از تکنیک های مهم در ایجاد مزیت رقابتی، هوشمندی رقابتی است. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل هوشمندی رقابتی در صنایع غذایی است، لذا از ترکیب روش دلفی فازی و مدل یابی ساختاری تفسیری استفاده شده است. در این پژوهش، از نظرات ۱۶ نفر از صاحب نظران و خبرگان درگیر در حوزه ی صنایع غذایی استان تهران که به روش قضاوتی و تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند، استفاده شد. برای غربال گری مولفه ها از روش دلفی فازی استفاده شد که از بین ۳۹ شاخص شناسایی شده، میانگین دی­فازی شده ی سه شاخص، کمتر از ۰/۷ بود لذا ۳۶ شاخص در قالب ۶ مولفه شناسایی شدند. سپس، برای سطح بندی مولفه های شناسایی شده، از مدل یابی ساختاری- تفسیری استفاده شد. نتایج ۱ISM نشان داد مولفه ها در سه سطح قرار دارند و زیربنای هوشمندی رقابتی در صنایع غذایی، در درجه اول مولفه های نهادی و اجتماعی، درجه دوم مولفه رقبا و درجه سوم، مولفه های استراتژیک، تکنولوژی و بازار هستند. همچنین، نتایج تحلیل MICMAC۲ نشان داد مولفه های هوشمندی نهادی و اجتماعی در خوشه مستقل و مولفه های هوشمندی استراتژیک، تکنولوژی و بازار در خوشه وابسته و هوشمندی رقبا در خوشه خودمختار قرار دارند. ۱- Interpretive Structural Modeling                               ۲- Matrix of Crossed Impact Multiplications Applied to a Classification  

کلیدواژه ها

Competitive Intelligence, Fuzzy Delphi, Interpretive Structure, دلفی فازی, ساختاری تفسیری, هوشمندی رقابتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.