ارزیابی اقتصادی ایجاد کسب و کار تولید قارج خوراکی در آسایشگاه کهریزک استان البرز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 8، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-8-15_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هرمز اسدی

Seed and Plant Improvement Research Institute (SPII), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran

غلامرضا یاوری

Payame Noor University of Alborz province, Karaj, Iran

لیلا غیرتی آرانی

Payame Noor University of Alborz province, Karaj, Iran

توران ابراهیمی میری

Payame Noor University of Alborz province, Karaj, Iran

چکیده

توسعه و رونق کسب و کارهای کشاورزی به ­عنوان یک فعالیت کارآفرینی در تسهیل رابطه بین بخش کشاورزی و سایر بخش ­های اقتصادی در راستای اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشور یک ضرورت تلقی می ­گردد. اهداف این پژوهش، ارزیابی اقتصادی تولید قارچ خوراکی با استفاده از شاخص ­های سودآوری ارزش حال خالص، نسبت فایده به هزینه، درصد بازده فروش، درصد بازده هزینه­ ای و نرخ بازده داخلی فعالیت بوده است. داده­ های این پژوهش مربوط به ایجاد کسب و کار تولید قارچ خوراکی در آسایشگاه معلولین کهریزک در استان البرز بوده که در سال ۱۳۹۸ به روش اسنادی جمع­آوری گردیده است. نتایج حاکی از آن است که هزینه­های سرمایه ­ای و جاری ایجاد یک سالن ۵ تنی برابر ۳۴۷/۸ و ۲۱۳/۷  و جمعا ۵۶۱/۵ میلیون ریال برآورد شد. طی دوره تحلیل ده ­ساله، میانگین درصد بازده فروش و بازده هزینه ­ای در تولید قارچ به­ ترتیب ۲۲/۱ و ۲۸/۵ درصد برآورد شد. ارزش حال درآمد خالص فعالیت با نرخ تنزیل ۱۸ درصد ۶۰/۷ میلیون ریال و شاخص سودآوری نسبت فایده به هزینه  ۱/۰۴ برآورد شد. نرخ بازده داخلی تولید قارچ خوراکی ۲۳/۳ درصد محاسبه گردید که بیشتر از  نرخ تنزیل بوده، بنابراین، ایجاد فعالیت مربوطه در استان البرز اقتصادی است.

کلیدواژه ها

Business, Economic analysis, Entrepreneurship, Mushroom production, تحلیل اقتصادی, تولید قارچ, کارآفرینی, کسب و کار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.