آلودگی باکتریایی آب یونیتهای دندانپزشکی شهرستان چابهار در سال 89

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی سلامت، محیط زیست، و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IAUBAHESD01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث کاظمی

کارشناس بهداشت محیط

ادریس بذرافشان

استادیار و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

محمدصدیق مرتضوی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

عباس عرب

کارشناس بهداشت محیط ، کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت

چکیده

مقدمه : این تحقیق با هدف تعیین میزان آلودگی باکتریایی آب یونیتهای دندانپزشکی موجود در شهرستان چابهار و به دنبال توصیه های ADA جهت کنترل میزان آلودگی آب یونیتها و رساندن آن به حد ایده آل ( کمتر از 200cfu/ml) انجام گرفت. مواد و روشها : در این تحقیق که به روش توصیفی و تحلیلی و در سال 1389 در شهرستان چابهار انجام شد ، 208 نمونه آب از 5 قسمت هر یونیت به صورت قبل از شروع کار (ساعت 8) و بعد از شروع کار (ساعت 12 ) و در روزهای معین شنبه و چهارشنبه گرفته شد. ضمن اینکه تعداد 10 نمونه از منابع مختلف آب شهر و شبکه شهری نمونه برداری شد. نمونه ها در محیط بلاد آگار و مک کانکی در دمای 37 درجه سانتی گراد تا 48 ساعت در انکوباتور نگهداری و در روز سوم شمارش شدند. در پایان داده ها با استفاده از نرم افزار و آزمونهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها : نمونه های منابع آب شهری و آب ورودی به یونیت فاقد آلودگی بودند. میانگین کل شمارش باکتریایی سایر قسمتهای یونیت 6919cfu/ml بود. میانگین شمارش باکتریایی بعد از اتمام کار (8676cfu/ml) بیشتر از قبل از شروع کار (( 5163cfu/ml) p=0/223) وهمچنین میانگین شمارش باکتریایی روز شنبه (8863cfu/ml) بیشتر از روز چهارشنبه (4976cuf/ml) (p=0/178) بود. نتیجه گیری : طبق نتایج ، این مطالعه نشان داد که میزان آلودگی آب یونیتهای دندانپزشکی بالاست. فلاشینگ ، استفاده از مواد ضدعفونی کننده و نیز قرار دادن فیلتر در مسیر آب یونیتها جهت کاهش باکتریهای معلق در آب یونیت از جمله راههای کنترل آلودگی می باشد.

کلیدواژه ها

آلودگی باکتریایی ، آب ، یونیتهای دندانپزشکی ، چابهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.