بررسی تنوع گونه ای فلورستیک کویرمیقان اراک
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی سلامت، محیط زیست، و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: IAUBAHESD01_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1357
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
مهندسی محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان وعضو باشگاه پژوهشگر
چکیده
وقتی صحبت از کویر و بیابان می شود ناخودآگاه ذهن به سمت مناطق خشک و بی آب و علف منحرف می گردد، که حیات انسانی، جانوری و گیاهی به سختی سپری می شود، ولی واقعیت قضیه آن است که این آفریده الهی (کویر و بیابان) می تواند استعدادها و پتانسیل های خاص خود را داشته باشد. بشر باید دانش و بینش خود رادر جهت استفاده صحیح و اساسی از آن ها قرار داده و به دیگران نیز یاد دهد. در استان مرکزی کویر میقان و دریاچه فصلی آن به عنوان عارضه طبیعی، سمبلی واقعی از کویر و بیابان است، کویر میقان به وسعت 120 کیلومترمربع در شمال شرقی استان مرکزی واقع شده است و در سال های اخیر گسترش زیادی داشته است. ازآنجا که کویرهای ایران دارای تنوع زیستی زیادی ازگونه های جانوری وگیاهی هستند لذا شناسایی آنها حائز اهمیت هستند. دراین بین برخی از گونه های گیاهی وجود دارند که در مقابل فرسایش بادی وتثبیت شن های روان کمک بسزایی می کنند. شناختن این گونه های شاخص از اهمیت ویژه ای برخوردارند. قسمت آبگیر کویر میقان اراک به علت آب گرفتگی فاقد پوشش گیاهی می باشد و در قسمت حاشیه حوضه آبگیر کویر (مرکزی) به علت بالا بودن درصد نمک و آب، پوشش گیاهی عمدتاً از گونه های آب دوست و مقاوم به شوری زیاد از قبیل اویارسلام Juncus و بونو Aeleropus Litoralis تشکیل شده است. در این مقاله به بررسی 76 گونه گیاهی در این کویر بی بدیل پرداخته وآنها را معرفی نموده ایم.کلیدواژه ها
تنوع فلورستیک،کویر ، Aeleropus Litoralis، Juncus ، استان مرکزیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.