بررسی آلودگی های ناشی از صنایع و شهرک صنعتی سفید کوه تفت و مهریز روی منابع آب زیر زمینی دشت یزد اردکان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: شرکت سهامی آب منطقه ای یزد
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

هادی پوردارا

حمید مهرنهاد

غلامرضا سیاحی اردکانی

چکیده

< p> در این پژوهش مطالعات اولیه بر روی شهرک های صنعتی تفت و مهریز انجام و ضمن طبقه بندی صنایع< br /> موجود در ۹ دسته، توزیع مکانی آنها مورد بررسی قرار گرفت. برای مطالعه ویژگی های مورفوتکتونیک منطقه مورد مطالعه عکس های هوایی ۱:۵۵۰۰۰ سال ۱۹۵۶ ، تصویر ماهواره ای لندست تی ام ۲۰۰۳ با قدرت تفکیک ۳۰ متر و نقشه های زمین شناسی ۱:۲۵۰۰۰۰ و ۱:۱۰۰۰۰۰ منطقه، به همراه نقشه های مغناطیس هوایی ۱:۲۵۰۰۰۰ مورد استفاده قرار گرفت. برای مشخص کردن پدیده های مورفوتکتونیک، شرح ویژگیهای ژئومورفولوژیک و عوارض سطحی به طور عمده از روش توصیفی استفاده شده است. مقایسه حدود گسترش و مرز بندی های بین پدیده های مختلف و مهم تر از آن شواهد تحولات تکتونیکی کواترنر به روش تحلیلی انجام گرفته است. به منظور انتخاب چاههای نمونه برداری نقشه موقعیت مکانی چاه های آب، نتایج حاصل از بازدید میدانی و موقعیت منابع آلاینده هر دو منطقه مورد توجه قرار گرفت. در هر منطقه ۱۰ چاه جهت نمونه برداری انتخاب و نمونه برداری از چاههای هر دو منطقه به روش موردی< br /> (لحظه ای) انجام شد. با توجه به شرایط موجود در منطقه مورد مطالعه، خصوصیات آبهای زیرزمینی و میزان حلالیت و تحرک آلاینده ها در آب زیرزمینی، پارامترهای شیمیایی و بیولوژیکی مورد نظر جهت آزمایش انتخاب و نمونه های تهیه شده با استفاده از روشهای استاندارد مورد آزمایش قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصل از مطالعات زمین ریخت شناسی منطقه مورد مطالعه و اثرات آن بر کیفیت آبهای زیرزمینی نمی توان بالا بودن برخی پارامترها و نوسانات آن درمحدوده مورد مطالعه را به آلودگی های طبیعی نسبت داد. نقشه های هم غلظت که بر مبنای نتایج آزمایش نمونه های آب در محدوده مورد مطالعه تهیه شده است، نشان می دهد که میزان COD و نیترات در منطقه تفت و مهریز در جهت جریان آب زیر زمینی روند افزایشی داشته است. ظاهر شدن فلز سمی و سنگین سرب در برخی نمونه ها نشان از ورود آلودگی از منابع غیر طبیعی دارد. میزان سولفات در محدوده چاهها و همچنین روند افزایشی میزان فنل در دوره پس از بارش در منطقه تفت گواهی بر این ادعاست که سرعت انتقال در این محدوده زیاد است. بالا بودن میزان کروم شش (Cr(+۶ ) ) دربعضی از نمونه ها در منطقه مهریز نیز می تواند نتیجه ورود پسابهای صنعتی یا کشاورزی به منابع آب باشد.با بهره گیری از نتایج این مطالعه و همچنین بر اساس طبقه بندی ۹ گانه صنایع، می توان نسبت به حل مشکل اکولوژیکی و بیولوژیکی این منطقه حساس اقدام نمود و در خصوص استقرارصنایع پاک که آلودگی خاص ایجاد نمی نمایند تصمیم گیری نمود تا ضمن توسعه اقتصادی مسایل زیست محیطی نیز مورد نظر قرار گیرد.< /p>

کلیدواژه ها

آب زیرزمینی، آلودگی، دشت یزد – اردکان ، شهرک صنعتی سفیدکوه تفت و شهرک صنعتی مهریز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.