بررسی و شناسایی عوامل موثر در تاخیر اجرایی پروژه سد مروک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شرکت سهامی آب منطقه ای لرستان
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

پروانه نژادسبزی

چکیده

< p> توجه به اهمیت آب بعنوان یک کالای اقتصادی و اینکه در آینده جنگ بین ملل و یا تعامل آنها بر سر این کالای اقتصادی خواهد بود از مباحث روز است. جهت برخورد صحیح با این مسئله و پاسخگویی به مشکلات آیندگان و ادای دین ضرورت حداکثر استفاده از این پتانسیل طبیعی و حیاتی امری اجتناب ناپذیر است و این نیز میسر نخواهد شد مگر با اجرای طرحهای توسعه منابع آب شامل تامین، ذخیره و انتقال آبهای سطحی به محلهای مصرف. (شانظری، ۱۳۸۴) اجرای طرح های توسعه منابع آب و بطور خاص سدسازی حداقل یک دورهی ۴ ساله را به خود اختصاص میدهد هر چه بتوان زمان ساخت اینگونه پروژهها را کاهش داد، هزینههای سرمایهی اولیه بطور محسوس کاهش می یاب د و درآمدهای پیش بینی شده زود محقق میشود. اجرای یک طرح توسعه آبی مترادف است با تولید حجم مشخص و قابل قبو لی از یک کالای اقتصادی بنام آب که مصرف به موقع آن در جهت اهداف کشاورزی، شرب، صنعت، کنترل سیلاب و .. . موجب توسعه اقتصادی و بالا بردن سطح درآمد مردم منطقه میشود و چون متغیرهای متعددی در اجرای پروژه آبی نقش دارند لذا مدیریت زمان جهت هماهنگی هر چه بیشتر متغیرها در اجرای به موقع توسعه اینگونه پروژه ها احساس می ش ود. (شانظری، ۱۳۸۴). متاسفانه در کشور، اکثر پروژه ها با وجود داشتن مشاور، پیمانکار و نظارت کارفرما، با تنگناها و نارسائی هایی از قبیل افزایش هزینه، تاخیر در اجرا و دیگر مسائل جانبی مواجه شدهاند و این امر باعث سنگین شدن گردش کار و در بعضی موارد به توقف پروژه منجر گردیده است، موضوع افزایش زمان اجرای پروژه ها در مقایسه با برآوردهای اولیه از موضوعات مه می است که بررسی علل آن از دیدگاه مدیریت ضروری به نظر میرسد. محدودیت منابع مالی، کمبود تجهیزات مناسب و نیروی انسانی متخصص در بخشهای اجرایی الزام شناسایی عوامل تاخیر در اجرای پروژه را بیشتر می کند در استان لرستان شرایط طبیعی و ویژگی های اجتماعی و عدم برخورداری از طرح های صنعتی توجه به بخش کشاورزی و دامد اری را بیشتر می کند. لذا توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی میسر نخواهد شد مگر با اجرای طرح های تامین منابع آ ب، چرا که آب بعنوان مهمترین نهاده کشاورزی محسوب می گردد. < /p>

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.