بررسی وضعیت ساخت سد مخزنی کمال صالح بر اساس نتایج مدل و ابزار دقیق و تهیه اطلاعات مبنا قبل از بهره برداری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

علی سنائی راد

محمدعلی تاج آبادی فراهانی

چکیده

< p> ارزیابی رفتار سدهای خاکی با استفاده از تجزیه و تحلیل داده های ابزار دقیق سالم و نصب شده در یک چیدمان مناسب در بدنه آنها، مرجعی برای شناخت رفتار واقعی سازه و تصحیح پارامترهای ژئوتکنیکی طراحی بکار می رود. شناخت و بررسی درستی اجرا و فرضیات طراحی یک سد خاکی با مرور زمان و گذشت مدت زمانی از ساخت سد امکان پذیر است و در صورت اشکالی در اجرا و فرضیات طراحی ممکن است موجبات ناپایداری سد فراهم آید و فاجعه های انسانی رخ دهد. روش های حل عددی این امکان را فراهم می آورد که مقادیر تنش ها و تغییر شکل های یک سد خاکی را در زمان کم و نسبتا دقیق پیش بینی کرد. مقایسه نتایج این گونه تحلیل ها با واقعیت که همان نتایج ابزار دقیق است علاوه بر اعتباربخشی به تحلیل عددی مبنای انجام تحلیل برگشتی برای حصول به پارامترهای دقیق ژئوتکنیکی است. در این تحقیق سد کمال صالح واقع در جنوب غربی استان مرکزی به عنوان م طالعه موردی انتخاب و نتایج ابزار دقیق آن پردازش و تحلیل شده است. سپس نتایج پایش یکی از مقاطع که بلندترین مقطع عرض ابزار گذاری است برای تحلیل و مقایسه با مدل عددی انتخاب شده است. حین انجام این تحقیق سد در حال آبگیری بوده و تا آن زمان پدیده خاصی مانند زلزله و تخلیه سریع مخزن اتفاق نیفتاده است. بنابراین مدل در حالت استاتیکی و برای شرایط واقعی دوران ساخت و آبگیری ایجاد و تحلیل شده است. برای این مدل سازی از نرم افزار GEO-SLOPE Office و مدل الاستوپلاستیک شبیه سازی گردیده است. در پایان با توجه به بررسی بعمل آمده می توان گفت که پارامترهای ژئوتکنیکی بدست آمده از تحلیل بازگشتی تا حد زیادی دقیق بوده و مبنای مناسبی برای رفتارسنجی در دوران بهره برداری است.< /p>

کلیدواژه ها

سد کمال صالح، ابزار دقیق، رفتار سنجی، تحلیل عددی، تحلیل برگشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.