بررسی زیر واحدها و بخش های مختلف پروتئین کنجاله بادام در مقایسه با کنجاله های سویا و پنبه دانه با استفاده از روش های الکتروفورز SDS-PAGE و CNCPS

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAGK-3-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین خضری

محسن یوسفی انصاری

محمدرضا محمدآبادی

چکیده

در این پژوهش به منظور مطالعه زیر واحدها و بخش های مختلف پروتئین کنجاله بادام و مقایسه آن با کنجاله های سویا و پنبه دانه از دو روش الکتروفورز SDS-PAGE و روش CNCPS استفاده شد. نتایج بخش های مختلف پروتئین بر اساس روش CNCPS در این پژوهش نشان دهنده اختلاف معنی دار بین میانگین­های نیتروژن غیرپروتئینی (بخشA)، پروتئین حقیقی محلول (بخش B۱)، پروتئین با قابلیت هضم سریع در شکمبه (بخشB ۲)، پروتئین با قابلیت هضم کند در شکمبه (بخشB۳) و پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه (بخش C) برای کنجاله بادام در مقایسه با کنجاله های سویا و تخم پنبه است (۰۵/۰> p). در روش SDS- Page دو پلی پپتید اصلی اسیدی با دامنه وزن مولکولی ۶۳ تا ۱۰۰ کیلودالتون و پلی پپتید بازی با دامنه وزن مولکولی۲۰ تا ۳۵ کیلودالتون برای پروتئین آماندین بادام مشاهده گردید. همچنین دو نوع پروتئین عمده در کنجاله سویا شامل گلیسینین و بتاکنگلیسینین مشاهده شد. گلیسینین دارای دو زیرواحد اسیدی (عمدتا دارای اسیدهای آمینه اسیدی) و بازی (دارای اسیدهای آمینه بازی) به ترتیب با وزن مولکولی ۴۰ و ۳۰/۲۱ کیلودالتون و پروتئین بتاکنگلیسینین دارای سه زیرواحد α، ά و β با وزن مولکولی به ترتیب ۸۳/۹۱، ۴۹/۸۰ و ۱۶/۴۷ بود. در پژوهش حاضر، الگوی زیرواحدهای پروتئینی در کنجاله پنبه دانه نشان دهنده ۴ زنجیره پلی پپتیدی بوده که مربوط به پروتئین های گلوبولین S۹ با دو زیر واحد به وزن مولکولی ۳۶/۷۸ کیلودالتون و ۱۰/۷۱ کیلودالتون، گلوبولین ۵S با یک زیر واحد به وزن مولکولی ۴۷/۲۵ کیلودالتون و آلبومین ۲S با یک زیر واحد به وزن مولکولی ۸۴/۱۵ کیلودالتون می باشد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که کنجاله بادام با توجه زیر واحدها و بخش های مختلف پروتئین دارای ارزش تغذیه ای مناسب برای جایگزینی با کنجاله سویا در تغذیه دام می باشد.

کلیدواژه ها

کنجاله بادام, زیرواحدهای پروتئینی, الکتروفورز SDS-Page, CNCPS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.