گیاهپالایی عنصر کادمیوم بوسیله برخی از گونههای درختی در خاک حاشیه خیابانهای شهری
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی سلامت، محیط زیست، و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: IAUBAHESD01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 916
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر.
کارشناس ارشد زیستشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر.
چکیده
ارزیابی تجمع عناصر سمی در خاک و گیاهان در محیط زیست، از نظر سلامت و حیات موجودات زنده بسیار مهم و ضروری است. این تحقیق با هدف بررسی میزان پالایش خاکهای آلوده به کادمیوم بوسیله گونه های درختی کاج الداریکا، سرو نقرهای، اقاقیا، زبان گنجشک و نارون در سطح شهر تهران صورت پذیرفت. برای این منظور در فصل تابستان در رویشگاههای آلوده (آزادی، بهمن و بازار) و رویشگاه شاهد (اقدسیه)، تعداد 120 نمونه از برگها و ریشه - های سطحی درختان تهیه و میزان غلظت کادمیوم موجود در هر یک از آنها با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل واریان 220 اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که گونههای کاج الداریکا، سرو نقرهای و اقاقیا به ترتیب بیشترین غلظت کادمیوم را در اندام هوایی (21/59 , 17/87 , 14/58) و یشترین ضریب انتقال کادمیوم از اندام زیرزمینی به اندام هوایی را (به ترتیب 3/49 , 2/99 , 2/82) دارا بودهاند. با توجه به این موضوع و شرایط سازگا ری مناسب، این سه گونه میتوانند به منظور پالایش خاکهای آلوده به عنصر کادمیوم در مناطق مشابه مورد استفاده قرار گیرند.کلیدواژه ها
گیاهپالایی، کادمیوم، گونههای درختی، شهر تهرانمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.