بررسی ارتباط بین نتیجه تست جلدی لیشمانین با شکل بالینی زخم سالک و گونه عامل بیماری مرکز تحقیقات بیماری های پوست و سالک
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 53، شماره: 3
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 273
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MJMS-53-3_003
تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه لیشمانیازیس پوستی یک بیماری انگلی پوستی است که در مناطق زیادی از ایران ازجمله خراسان آندمیک می باشد . تست پوستی لیشمانین جهت تشخیص بالینی عفونت قبلی به انواع گونه های لیشمانیا هب کار می رود.هدف از این مطالعه مشخص کردن رابطه بین نتیجه تست پوستی لیشمانین با شکل بالینی زخم سالک و گونه عامل بیماری در بیماران ارجاع داده شده به بخش انگل شناسی بیمارستان امام رضا )ع( طی سال های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ می باشد . روش کار این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی و آینده نگر در آزمایشگاه انگل شناسی بیمارستان امام رضا ) ع( از سال ۱۳۸۶- ۱۳۸۷ انجام شد. اطلاعات فردی،بالینی و آزمایشگاهی ۵۰ بیمار مبتلا به سالک جمع آوری شدند و تست پوستی لیشمانین برای هر بیمارانجام شد.از تست واکنش زنجیره پلی - مراز ( PCR) جهت تعیی ن گونه انگل استفاده شد . نتیجه تست جلدی بعد از ۴۸ ،۲۴و ۷۲ ساعت خوانده شد . داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند . همچنین از آزمون های دقیق فیشر، کای اسکوئر و پیرسون هم استفاده گردید . نتایج در بین ۳۰ بیمار مبتلا به سالک آنترو ونوپ تیک ۶۰% دارای زخم خشک و بیش از ۳۳ % دارای زخم های ترشح دار و چرکی بودند.در بین ۲۰ بیمار مبتلا به سالک زئونوتیک ۳۰% دارای زخم خشک و ۶۵ % دارای زخم های ترشح دار و چرکی بودند. تست جلدی در ۷۵ % مبتلایان به لیشمانیا ماژور /۳ و ۲۳% گروه مبتلایان به لیشمانیا تر وپیکا مثبت بود.موارد مثبت نتایج تست جلدی ۴۸ و ۷۲ ساعت پس از تزریق افزایش داشت. نتیجه گیری ارتباط معنی داری بین نتیجه تست جلدی با گونه عامل بیماری و شکل بالینی زخم سالک وجود دارد ولی رابطه مشخصی بین گونه عامل بیماری و شکل بالینی زخم سالک دیده نمی شود .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام شیرنگی
پزشک عمومی
فرزانه مالکی
استادیارگروه پوست دانشکده پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد ، ایران
منور افضل آقایی
متخصص پزشکی اجتماعی ،دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران
سبا فتی
پزشک عمومی
مریم غفاریان
پزشک عمومی
مجتبی مشکات
کارشناس ارشد آمار، دانشکده پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
عبدالمجید فتی
استاد گروه انگل شناسی - قارچ شناسی و عضو مرکز تحقیقات بیماری های پوست و سالک دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :