بررسی اثر دو ماه ورزش پیاده روی بر یل پید های سرم و شاخص توده بدن دختران چاق

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 54، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-54-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نسیم حبیب زاده

کار شناس ارشد فیزیولوژی ورزش ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

فرهاد رحمانی نیا

استا د فیزیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

چکیده

مقدمه چاقی یک معضل در حال شیوع در دهه اخیر می باشد . یکی از فاکتور های اصلی مرگ و یرم مرتبط با امراض کرونر قلبی مربوط به اختلالات لیپوپروتئینی است . بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثر ورزش پیاده روی در کاهش این عامل خطرزای قلبی عروقی در دختران چاق غیر فعال است . روش کار تحقیق حاضر از نوع مورد شاهدی و نیمه تجربی بوده و به صورت میدانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال ۱۳۸۸ انجام شده است. ۲۰ نفر از دختران غیر ورزشکار چاق(BMI> ۳۰ ) با میانگین سنی ۲۲/۰۰± /۱ ۵۰ سال به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند وسپس به طور تصادفی به دو گروه کنترل وتجربی تقسیم شدند ( کنترلn=۱۰، تجربیn=۱۰ ).در ابتدا و ۲ ماه بعد LDL-c ، HDL - c و شاخص توده بدن ارزیابی شد .ند سپس گروه تجربی برنامه پیاده روی را انجام دادند.داده ها به وسیله روش آماریتی مستقل در سطح p< /۰ ۰۵ تحلیل شدند . نتایج نتایج این تحقیق در گروه تجربی نشان داد که شاخص توده بدن ( p= /۰ ۰۰۱ و ) میزان LDL-c در آنها (p= /۰ ۰۰۶)کاهش اما میزان p= /۰ ۰۰۴ ) HDL - c ) به طور معنی داری در گروه تجربی افزایش یافت. نتیجه گیری این پژوهش نشان داد که یک فعالیت بدنی منظم مانند پیاده روی می تواند متابولیسم لیپوپروتئین ها را تغییر دهد و موجب کاهش عوامل خطر ساز قلب وعروق در دختران چاق شود

کلیدواژه ها

و رزش پیاده روی, لیپوپروتین سرم, شاخص توده بدن, چاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.