بهینه سازی عملکرد سیکل رانکین آلی مبتنی بر مطالعه مقایسه ای روش های باکس-بهنکن و مرکب مرکزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-11-2_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احسان کاظمیان

بخش مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

سید عبدالرضا گنجعلیخان نسب

بخش مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

ابراهیم جهانشاهی جواران

بخش مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

در این مقاله با کمک مدلسازی ترمودینامیکی سیکل رانکین آلی، تاثیر برخی پارامترها بر راندمان حرارتی و حرارت ورودی سیکل با استفاده از روش طرح ریزی آزمایش ها مورد بررسی قرار می گیرد. بابهره گیری از این تکنیک و ترکیب آن با مدل حذف رگرسیون پس گرد مقدار راندمان حرارتی و حرارت ورودی سیکل به صورت توابعی از پارامترهای موثر معرفی می شوند. در این راستا ابتدا با مقایسه دو روش پاسخ سطح و انتخاب رویه طراحی مرکب مرکزی، مقادیر توابع پاسخ بر اساس متغیرهای ورودی مشخص شده اند. مقادیر عددی حاصل از توابع منتج از روش پاسخ سطح مرکب مرکزی همخوانی خوبی با سایر مقالات معتبر دارد. نتایج نشان می دهند که از میان پارامترهای موثر، مقادیر دمای ورودی توربین، راندمان آیزنتروپیک توربین و نسبت دبی های جرمی سیال عامل به آب خنک کننده کندانسور بیشترین تاثیر را بر راندمان حرارتی دارند و همچنین برای حرارت ورودی به سیکل نیز بیشترین تاثیر پذیری در تغییر دبی سیال عامل، اختلاف دمای کندانسور و دمای ورودی به توربین سیکل رانکین آلی مشاهده می شود. نتایج بهینه سازی عددی بر مبنای تابع مطلوبیت و رویه پاسخ مرکب مرکزی نیز نشان دهنده حصول راندمانی معادل با ۳۶% به ازای حرارت ورودی kW۱۳۰ می باشد.

کلیدواژه ها

سیکل رانکین آلی, بهینه سازی, پارامترهای طراحی, راندمان حرارتی, روش پاسخ سطح

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.