رابطه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی با تعاملات اجتماعی، شخصیت خودشیفته و احساس مثبت نسبت به همسر در زنان استفاده کننده از شبکه های اجتماعی (مطالعه موردی زنان شهر زنجان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه زن و مطالعات خانواده، دوره: 9، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSF-9-31_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین انتصار فومنی

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، زنجان، ایران

رویا رضاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، زنجان، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با ادراک تعامل اجتماعی، خودشیفتگی و احساس مثبت نسبت به همسر در زنان استفاده کننده از شبکه های اجتماعی بود.پژوهش حاضر از نوع از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری این پژوهش را زنان استفاده کننده از شبکه های اجتماعی شهر زنجان در دو ماه آخر پاییز سال ۱۳۹۴ تشکیل دادند که از این بین ۱۲۰ نفر که از شبکه های اجتماعی به صورت گسترده استفاده می کردند به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه اعتیاد به اینترنت (یانگ، ۱۹۹۸)، پرسشنامه ادراک تعامل اجتماعی (گلاس، ۱۹۹۴)، پرسشنامه شخصیت خودشیفته (ایمز، روز و آندرسون، ۲۰۰۶) و پرسشنامه احساس مثبت نسبت به همسر(توکونیز و الیری، ۱۹۸۱) استفاده شد. روش همبستگی پیرسون و رگرسیون برای تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند. پژوهشگران دریافتند که بین متغیر استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با احساس مثبت نسبت به همسر  و ادراک تعامل اجتماعی رابطه منفی و معنادار و با خودشیفتگی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین متغیر احساس مثبت نسبت به همسر با خودشیفتگیرابطه منفی معنادار وجود دارد و نتیجه گرفتند که برنامه ریزی جهت استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی برای زنان لازم و ضروری است و این برنامه ریزی به سبب اهمیت و جایگاه زنان در نقش های گوناگون و روند رو به رشد جامعه و بویژه روابط زوجی پیش از پیش احساس می شود.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی, ادراک تعامل اجتماعی, احساس مثبت نسبت به همسر, خودشیفتگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.