بررسی پیامدهای برداشت شن و ماسه بر مورفولوژی و اثرات زیست محیطی رودخانه

نوع محتوی: طرح پژوهشی
زبان: فارسی
شناسه ملی سند علمی: R-1281660
تاریخ درج در سایت: 11 مهر 1400
دسته بندی علمی: مهندسی آب و هیدرولوژی
مشاهده: 580
تعداد صفحات: 188
سال انتشار: 1392

فایل این طرح پژوهشی در 188 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این طرح پژوهشی:

چکیده طرح پژوهشی:

رودخانه‌ها و آبراهه‌ها سیستم‌هایی کاملا پویا بوده و موقعیت، شکل و دیگر مشخصه های مورفولوژیکی آنها به طور پیوسته و در طول زمان تغییر می‌کند. این تغییرات در اثر عوامل طبیعی جزو رفتار رودخانه در حالت معمول است. از طرفی گاهی دخالت فعالیت های انسانی از قبیل احداث سازه های مهندسی رودخانه، تغییر کاربری اراضی در نزدیکی و یا داخل حریم رودخانه، فعالیت های معدن کاری و معدن کاوی موجب تسریع تغییرات شکل بستر رودها در مدت زمان کم، به صورت غیر طبیعی و مخرب می شود. اثرات نامطلوب برداشت های بی رویه علاوه بر زمان دوره برداشت به دوره های زمان طولانی حتی پس از خاتمه عملیات بهره برداری و نیز مکان های بالادست و پایین دست محدوده برداشت منتهی می گردد، لذا ضرورت انجام مطالعات مربوط به امکان سنجی برداشت شن و ماسه از رودخانه ها به صورت موردی و در هر محل از لحاظ مورفولوژیکی و زیست محیطی در کنار مطالعات فنی کاملا ضروری می باشد. در این پژوهش پیامدهای برداشت شن و ماسه بر مورفولوژی رودخانه ده بالا در استان کرمان با استفاده از روش مقایسه زمانی- مکانی، مورد بررسی قرار گرفته است. جهت مقایسه زمانی از عکس های هوایی و جهت مقایسه مکانی، با توجه به مکان قرارگیری معادن طول رودخانه به چهار بازه تقسیم و پارامترهای هندسی رودخانه مانند طول موج، ضریب خمیدگی، شعاع نسبی و زاویه مرکزی برای بررسی تغییرات، اندازه گیری شد. تغییرات زاویه مرکزی نشان دهنده افزایش پیچان رودی شدن از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۸۴ می‌باشد. بر اساس شاخص ضریب خمیدگی میزان خمیدگی رودخانه در طول این دوره افزایش داشته است. افزایش طول موج و طول دره در این دوره نشان از افزایش قدرت مانور رودخانه دارد. کاهش زاویه مرکزی از سال ۱۳۶۷ تا سال ۱۳۸۴ نشان از تحت فشار قرار گرفتن رودخانه و متعاقبا افزایش ناپایداری، توسعه و گسترش فرسایش کناری می‌باشد. عرض بستر دارای بیشترین تغییرات نسبت به سایر پارامترها می‌باشد. بر اساس این مطالعات مشخص گردید بازه دو افزایش عرض بستر بیشتری داشته که می‌تواند به علت قرار گیری معادن در این بازه و برداشت مستقیم از مسیر رودخانه باشد. در مجموع میزان تغییرات مورفولوژی رودخانه اندک بوده که به علت وجود شن و ماسه زیاد می باشد و بر این اساس اثرات برداشت مصالح کوتاه مدت می باشد، اما به علت روند کاهشی بارش و متعاقبا کاهش آورد رسوبی لزوم احتیاط بیشتر در میزان برداشت شن و ماسه ضروری می‌باشد.

پیش گفتار طرح پژوهشی

استفاده از شن و ماسه، از دیرباز به همراه پیشرفت انسان در عرصه های مختلف کاربرد بیشتری یافته است. کشور ایران جزو کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود و همین امر باعث شده که پروژه های عمرانی و زیربنایی متعددی در کشور و با سرعت بالایی در حال اجرا باشد و بدیهی است تامین مصالح مورد نیاز این طرح‌ها به عنوان یکی از شاخص‌های مهم و تعیین کننده در هزینه تمام شده، زمان اجرا و کیفیت طرح‌ها به شمار می‌آید. این موضوع باعث گردیده تا صرف اجرای پروژه‌ها به هر طریق ممکن نسبت به تامین مصالح مناسب و سهل‌الوصول از هر جای ممکن اقدام گردد. شن و ماسه رودخانه ای که در معرض انتقال ممتد در آب بوده، منابع مطلوبی از مصالح می‌باشند، زیرا مواد ضعیف و سست آنها توسط سایش حذف گردیده و شن و ماسه با دوام، گرد شده و با دانه بندی مناسب به جا مانده است(management & planning organization, ۲۰۰۷). همین امر، باعث گردیده که این منابع نیاز به فرآوری کمتری داشته باشند. همچنین در دسترس بودن، نزدیکی به جاده های حمل و نقل و محل مصرف باعث استفاده روز افزون از این منابع ارزشمند شده است. در این رهگذر رودخانه‌ها و مسیل‌ها شاهد خیل عظیم بهره برداری بی رویه و غیرفنی و بدون ملاحظه بوده، در نتیجه اثرات نامطلوب مورفولوژی و محیط زیستی زیادی را متحمل شده‌اند.

در حال حاضر برداشت شن و ماسه از رودخانه‌ها بر اساس آئین نامه اجرائی تبصره ۶۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۳‏ کل کشور توسط دفاتر فنی استانداری‌های سراسر کشور پس از اخذ نظر ارگان‌های متولی ذی‌ربط از جمله وزارت نیرو صورت می‌پذیرد. با این وجود بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حدود نیمی از برداشت‌های فعلی در کشور فاقد مجوز قانونی بوده و برداشت از مکان‌ها و در زمان‌های نامناسب و تایید نشده در رودخانه‌ها انجام می‌گیرد (management & planning organization, ۲۰۰۵). این مسئله منجر به عدم کنترل اثرات سوء برداشت مصالح رودخانه ای بر مورفولوژی و محیط زیست رودخانه در مراحل آماده سازی کارگاه، برداشت و نیز احیای پس از آن خواهد شد. آمار زیادی از رودخانه‌هایی که به دلیل برداشت بی رویه دچار خسارت ‏شدید شده‌اند وجود دارد. رودخانه تجن در ساری، سفید رود در استان گیلان، رودخانه مرزی ارس در استان اردبیل، رودخانه میناب در استان هرمزگان، رودخانه تیره در استان لرستان، همچنین می‌توان به تخریب پل‌های بالا رود، قمرود، تجن، ماشالک و شریانی شدن مسیر رودخانه های شاه چای کرج و تیره اشاره نمود(management & planning organization, ۲۰۰۹ ). اثرات نامطلوب برداشت‌های بی رویه علاوه بر زمان دوره برداشت به دوره های زمان طولانی حتی پس از خاتمه عملیات بهره برداری و نیز مکان‌های بالادست و پایین دست محدوده برداشت منتهی می‌گردد، لذا ضرورت انجام مطالعات مربوط به امکان سنجی برداشت شن و ماسه از رودخانه‌ها به صورت موردی و در هر محل از لحاظ مورفولوژیکی و زیست محیطی در کنار مطالعات فنی کاملا ضروری می‌باشد.

از سوی دیگر، اگر برداشت شن و ماسه تحت اصول فنی مناسب و نیز مدیریت صحیح صورت گیرد، نه تنها تبعات منفی آن به حداقل می‌رسد، بلکه باعث کنترل سیلاب و ایجاد پایداری در پروفیل رودها می‌شود.

برداشت شن و ماسه از رودخانه‌ها یکی از پدیده های رایج در جهان می‌باشد. به عنوان مثال‎ ‎در آمریکا (Kondolf, ۱۹۹۴)، در فرانسه (Petit et al. ۱۹۹۸) ، در انگلیس (Sear, ۱۹۹۸ & Archer) ، در استرالیا (Erskine, ۲۰۰۰ & (Greenدر ایتالیا (Surian & Rinaldi, ۲۰۰۳) ، در بلژیک (Gob et al. ۲۰۰۵) ، مواردی از برداشت شن و ماسه از ‏رودخانه را گزارش داده‌اند. رشد اقتصاد جهانی در دهه های اخیر باعث افزایش نیاز انسان به مواد خام برای ساخت ‏زیر ساخت‌ها شده است (vide, ۲۰۱۰).

برداشت شن و ماسه می‌تواند اثرات کوتاه مدت یا بلند مدت در پایداری پروفیل رودخانه داشته باشد. تغییر در ‏مورفولوژی آبراهه موجب تغییراتی در پایین دست، در خلال برداشت شن و ماسه خواهد شد (Rinaldi et al. ۲۰۰۵). این تغییرات می‌تواند به صورت افزایش بار رسوبی، از بین رفتن آرمور کف رودخانه و ‏همچنین حرکت شن‌ها در کف رودخانه در اثر برداشت شن و ماسه ظاهر شود (Mossa, ۱۹۹۷ & McLean). کندن بستر رودخانه باعث پایین ‏آمدن سطح اساس رود و در نتیجه جابجا شدن خط کنیک می‌شود (Kondolf, ۱۹۹۷). این تحلیل در شیب طولی ‏آبراهه باعث تخریب ساختمان‌ها مثل پایه پل‌ها در طول آبراهه خواهد شد (Kondolf & Swanson, ۱۹۹۳). در ‏هر صورت تغییرات اتفاق افتاده در کانال آبراهه به میزان و سرعت برداشت شن و ماسه ارتباط پیدا خواهد کرد (Rinaldi et al. ۲۰۰۵). ‏

Vide (۲۰۱۰) آثار برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه را به سه دسته مورفولوژیک، اکولوژیک و هیدرولوژیک تقسیم ‏بندی کرده است. البته وی معتقد است مسائل اکولوژیک و هیدرولوژیک مسائلی عرضی هستند که در پی ایجاد ‏تغییرات مورفولوژیک رخ می‌دهند.‏

وی همچنین تغییرات مورفولوژیک را به عنوان مهم‌ترین و رایج‌ترین تغییرات ذکر می‌کند که عبارتند از:‏

• تخریب بستر رودخانه: مشخص است که برداشت باعث کاهش شیب در پایاب سایت برداشت شن ‏و ماسه خواهد شد؛ بالعکس در سراب باعث افزایش شیب و بالا رفتن هدکت گالی ها به سمت ‏بالاتر خواهد شد.‏

• تغییر در الگوی کانال: برداشت شن و ماسه معمولا در رودخانه‌هایی انجام می‌شود که دارای بار ‏رسوبی بالایی هستند. این رودخانه‌ها اغلب دارای شکل شریانی می‌باشند. ایجاد ‏معادن شن و ماسه در این آبراهه‌ها باعث کاهش بار رسوبی شده شکل کانال به سمت تک کانال ‏شدن با موج کم و تمرکز جریان پیش می‌رود.‏

• بی ثباتی کانال: بعد از تخریب بستر رودخانه کانال ناپایدار شده و به سوی عریض شدن کانال پیش ‏می‌رود.‏

• مسلح شدن: کمبود رسوبات در پایاب ممکن است باعث زمخت شدن بستر رودخانه گردد. این ‏عمل هنگامی رخ می‌دهد که میزان بار کف کمتر از برداشت باشد.‏

• تغییر در دشت‌های سیلابی

‏در رودخانه های بریتانیا، شن و ماسه برای ساخت ساختمان‌های تجاری از ابتدای قرن نوزدهم برداشت شده است. این برداشت‌ها در دهه ۱۹۳۰ افزایش پیدا کرده و در دهه ۱۹۶۰ به اوج خود رسیده است (Newton, ۱۹۷۱). اما در سال‌های اخیر به دلیل تصویب قانون خاصی برای برداشت شن و ماسه این رقم‌ها کاهش ‏چشمگیری داشته است (Environment Agency, ۲۰۰۵).

در همین راستا Leopold & Wolman (۱۹۷۵) از لحاظ ساختار مورفولوژیکی رودخانه‌ها را به سه دسته مستقیم، پیچان رودی و چند شاخه (شریانی) تقسیم بندی کردند. این الگوها نیز متاثر از همین فاکتورها می‌باشند. در این بین الگوی پیچان رود به دلیل فراوانی آن در طبیعت بیشترین توجه را به خود جلب کرده است (Biedenharn et al. ۱۹۷۷)

Thorne (۲۰۰۲) در یک تحقیق به لزوم مطالعه رفتار مورفولوژیکی رودخانه های بزرگ پرداخته و یک چارچوب مطالعاتی در این زمینه ارائه نموده است که تاکید آن بر پایش منظم مشخصات مورفولوژیک رودخانه با استفاده از روش‌های نوین می‌باشد.

در ایران نیز مطالعاتی بر روی اثرات زیست محیطی برداشت شن و ماسه از رودخانه‌ها، با توجه ویژه به رودخانه های ‏شمال کشور صورت گرفته است. از جمله رودخانه های مازندران (Vahabzade kebria, (۲۰۰۷، رودخانه کن (‏Ruzkhash, et al. (۲۰۰۹ را می‌توان نام برد.‏ همچنین در راستای پایش تغییرات شکل بستر رودخانه‌ها در ایران Ahmari (۱۹۹۶) به بررسی اثرات برداشت مصالح رودخانه ای پرداخته و از آن پس مقالات پژوهشی مانند فعالیت‌های Nohegar & Mahmudi, (۲۰۰۵) بر روی رودخانه میناب، Maghsudi, et al. (۲۰۱۰) بر روی رودخانه های خرم آباد، Yamani, et al. (۲۰۱۰) بر روی رودخانه اترک، Yamani & Ashrafi (۲۰۱۱) بر روی رودخانه کرخه را شاهد بوده‌ایم. با این حال ضرورت ادامه این قبیل طرح‌های پژوهشی بر روی سایر رودخانه های ایران احساس می‌گردد.

برداشت تدریجی شن ماسه به وسیله ریپ رپ یکی از راه های مناسبی است که می‌تواند همچنین باعث کنترل ‏سیلاب گردد. این روش با افزایش ذخیره کانال می‌تواند خطر وقوع سیلاب را نیز کم کند. (Management & planning organization, ۲۰۰۵)

برای شناخت نتایج زیان ‏باری که این عملیات می‌تواند بر مورفولوژی و زیستگاه های رودخانه‌ها داشته باشد اکنون تحقیقاتی انجام می‌گیرد ‏تا روش‌های دیگری برای مدیریت رسوبات شناسایی گردد Babtie, ۲۰۰۵)).

دستورالعمل جدید تحت عنوان چهار چوب آب که در نظر دارد وضعیت اکولوژی رودخانه‌ها را به وضعیت مناسبی ‏تا سال ۲۰۱۵ برساند کلیدی جهت بهبود بخشیدن به مدیریت رسوب رودخانه‌ها است (Environment Agency, ۲۰۰۵).

هدف اصلی مورد نظر در این مطالعه مشخص نمودن تغییرات مورفودینامیک رودخانه ده بالا در شرق شهرستان کرمان حاصل از برداشت شن و ماسه است.

فهرست مطالب طرح پژوهشی

فصل اول- طرح تحقیق ۸
-۱-۱ مقدمه ...... ۸
-۲-۱ تعریف مساله .... ۸
-۳-۱ هدف و ضرورت انجام تحقیق .......... ۹
-۴-۱ چالش ها و مشکلات ۱۰
فصل دوم - کلیات .... ۱۳
-۱-۲ مقدمه ... ۱۳
-۲ تعریف شن و ماسه . ۱۳ -۲
-۳-۲ تقسیم بندی انواع شن و ماسه ....... ۱۴
-۴-۲ شن و ماسه رودخانه ای ...... ۱۴
-۵ برداشت شن و ماسه .......... ۱۴ -۲
-۶-۲ انتقال رسوبات ۱۴
-۷-۲ روش های برداشت مصالح . ۱۵
۸ - آثار برداشت شن و ماسه . ۱۵ -۲
-۹-۲ مورفولوژی رودخانه .. ۱۶
-۱-۹ انواع رودخانه ...... ۱۷ -۲
-۲-۹ شیب مسیر آبراهه ........ ۱۸ -۲
-۳ طول آبراهه اصلی و شیب متوسط آن ...... ۱۸ – ۹ -۲
-۴ رژیم آبدهی رودخانه ... ۱۸ -۹ -۲
-۵ بار رسوبی ۱۹ -۹ -۲
-۱۰-۲ روش های تعیین بار بستر در رودخانه . ۱۹
-۱۱ روش های تعیین بار معلق در رودخانه ها ..... ۱۹ -۲
-۱۲ مدل های فرسایش و رسوب ..... ۱۹ -۲
۲۰ ........ E.P.M -۱۳ مدل -۲
-۱ تعیین شدت فرسایش .......... ۲۰ -۱۳ -۲
-۱ ضریب فرسایش . ۲۱ -۱ -۱۳ -۲
-۲ ضریب استفاده از زمین . ۲۱ -۱ -۱۳ -۲
-۳ شیب متوسط حوزه آبخیز ........ ۲۲ -۱ -۱۳ -۲
-۴ ضریب حساسیت خاک به فرسایش . ۲۲ -۱ -۱۳ -۲
-۵ طبقه بندی شدت فرسایش ..... ۲۳ -۱ -۱۳ -۲
-۲ محاسبه فرسایش ویژه ......... ۲۴ -۱۳ -۲
􀬡 ی رودخا 􀩾􀣜􀩁􀥙 ست 􀧀 ات ز 􀭉 وژی و ا 􀥽و􀤰 ور􀥜 􀭀 􀬖 ن و ما 􀬃 ت 􀥮 دا􀭀 ی 􀭓د􀥠􀮉 ی 􀨉 ر􀭀
۳
-۳ تعیین ضریب رسوب دهی حوضه . ۲۴ -۱۳ -۲
-۴ دبی رسوب ویژه و دبی رسوب کل .......... ۲۵ -۱۳ -۲
فصل سوم: پیشینه تحقیق .... ۲۷
فصل چهارم: مواد و روش ها ......... ۳۱
-۱ منطقه مورد مطالعه . ۳۱ -۴
-۱-۱ استان کرمان ....... ۳۱ -۴
-۲ رودخانه ده بالا .. ۳۱ -۱ -۴
-۳-۱-۴ رودخانه شور- ملنتی ...... ۳۱
-۲ بازدیدها و بررسی های صحرایی . ۳۴ -۴
-۳ جمع آوری آمار، اطلاعات، نقشه ها، گزارش ها و عکس ها ۳۴ -۴
-۱ گزارش مطالعات .......... ۳۵ -۳ -۴
-۱ گزارش هواشناسی . ۳۵ -۱ -۳ -۴
-۲ گزارش فرسایش و رسوب ......... ۳۵ -۱ -۳ -۴
-۲ آمار رسوب ....... ۳۶ -۳ -۴
-۳ نقشه ها و عکس ها ...... ۳۶ -۳ -۴
-۴ آمار و اطلاعات معادن ۳۶ -۳ -۴
-۴ بررسی وضع موجود ۳۷ -۴
-۵ مطالعات پایه . ۳۷ -۴
-۱ مطالعات فیزیوگرافی .... ۳۷ -۵ -۴
-۲ مطالعات زمین شناسی. ۳۸ -۵ -۴
-۳ مطالعات هواشناسی...... ۳۸ -۵ -۴
-۴ مطالعات فرسایش و رسوب .... ۳۸ -۵-۴
-۶ بررسی های تخصصی ......... ۳۹ -۴
-۱ بررسی مورفولوژی ....... ۳۹ -۶ -۴
-۷ تلفیق مطالعات و ارائه نتایج ......... ۴۰ -۴
فصل پنجم: نتایج مطالعاتی رودخانه ده بالا ........ ۴۲
-۱-۵ فیزیوگرافی ...... ۴۲
-۱-۱-۵ مرز حوزه آبخیز ... ۴۲
-۲ بررسی هیپسومتری حوضه .... ۴۴ -۱ -۵
-۳ شبکه زهکشی حوضه و نسبت انشعاب ...... ۴۷ -۱ -۵
-۴ پروفیل طولی آبراهه اصلی ..... ۵۰ -۱ -۵
-۵ شیب متوسط حوضه .... ۵۱ -۱ -۵
-۶ جهت شیب حوضه ....... ۵۳ -۱ -۵

-۲ گزارش زمین شناسی ......... ۵۵ -۵
-۱ دوره کواترنر ...... ۵۵ -۲ -۵
-۲ دوره پالئوژن ...... ۵۶ -۲ -۵
-۳ دوره کرتاسه ...... ۵۷ -۲ -۵
-۴ دوره ژوراسیک .. ۵۸ -۲ -۵
-۵ دوره کامبرین ... ۵۸ -۲ -۵
-۳ گزارش هواشناسی ... ۶۰ -۵
-۱ میانگین بارندگی ۶۰ -۳ -۵
-۲ دوره های تر سالی و خشکسالی ........ ۶۱ -۳ -۵
-۳ شاخص های خشکسالی .......... ۶۲ -۳ -۵
۶۳ ........ ( PN: Percent of Normal ) -۱ شاخص درصدی از نرمال -۳ -۳-۵
۶۳ . (SPI: Standardized Precipitation Index ) -۲ شاخص بارش استاندارد -۳ -۳ -۵
-۴ گزارش فرسایش و رسوب ۶۴ -۵
-۱ رخساره های ژئومورفولوژی موجود در حوضه ..... ۶۶ -۴ -۵
-۲ نقشه واحد کاری ........ ۶۶ – ۴ -۵
-۵ گزارش مورفولوژی .. ۷۱ -۵
-۱ زاویه مرکزی – شعاع دایره .. ۷۱ -۵ -۵
-۲ ضریب خمیدگی ۷۲ -۵ -۵
-۳ طول موج و طول دره ... ۷۲ -۵ -۵
-۴ شعاع نسبی ........ ۷۲ -۵ -۵
-۵ عرض رودخانه در راس قوس ها ... ۷۳ -۵ -۵
فصل ششم: نتایج مطالعاتی رودخانه شور و ملنتی ........ ۸۱
-۱-۶ فیزیوگرافی ...... ۸۱
-۱-۱-۶ مرز حوزه آبخیز ... ۸۱
-۲ بررسی هیپسومتری حوضه .... ۸۳ -۱ -۶
-۳ شبکه زهکشی حوضه و نسبت انشعاب ...... ۸۶ -۱ -۶
-۴ پروفیل طولی آبراهه اصلی ..... ۸۹ -۱ -۶
-۵ شیب متوسط حوضه .... ۸۹ -۱ -۶
-۶ جهت شیب حوضه ....... ۹۲ -۱ -۶
-۲ گزارش زمین شناسی ......... ۹۴ -۶
-۱ دوره کواترنر ...... ۹۴ -۲ -۶
-۲ دوره پالئوژن ...... ۹۵ -۲ -۶
-۳ گزارش هواشناسی ... ۹۸ -۶

-۱ بارندگی ... ۹۸ -۳ -۶
-۲ دما ۹۸ -۳ -۶
-۳ رطوبت نسبی ..... ۹۹ -۳ -۶
-۴ دوره های تر سالی و خشکسالی ..... ۱۰۰ -۳ -۶
-۵ شاخص های خشکسالی ....... ۱۰۲ -۳ -۶
۱۰۲ ..... ( PN: Percent of Normal ) -۱ شاخص درصدی از نرمال -۵ -۳-۶
۱۰۴ ......... (SPI: Standardized Precipitation Index ) -۲ شاخص بارش استاندارد -۵ -۳ -۶
-۴ گزارش فرسایش و رسوب ........ ۱۰۶ -۶
-۵ گزارش مورفولوژی .......... ۱۰۹ -۶
-۱ زاویه مرکزی .. ۱۰۹ -۵ -۶
-۲ ضریب خمیدگی ........ ۱۱۰ -۵ -۶
-۳ طول موج و طول دره ۱۱۱ -۵ -۶
-۴ شعاع نسبی ..... ۱۱۱ -۵ -۶
-۵ عرض رودخانه در راس قوس ها ۱۱۱ -۵ -۶
-۶ گزارش وضعیت معادن .. ۱۱۸ -۶
۱۲۱
فصل هفتم: ... ۱۲۱
بحث و نتیجه گیری .......... ۱۲۱
-۱-۷ ده بالا ۱۲۲
۱ مقدمه ..... ۱۲۲ -۱ -۷
-۲-۱ چکیده نتایج حاصل از مطالعات پایه ......... ۱۲۴ -۷
-۳ مقایسه پارامترهای هندسی مورفولوژی رودخانه ۱۲۴ -۱-۷
۱ زاویه مرکزی- شعاع دایره ......... ۱۲۵ -۳ -۱-۷
-۲ ضریب خمیدگی ... ۱۲۵ -۳ -۱-۷
-۳ طول موج و طول دره ..... ۱۲۵ -۳ -۱-۷
-۴ شعاع نسبی ۱۲۵ -۳ -۱-۷
-۵ عرض رودخانه ..... ۱۲۵ -۳ -۱-۷
-۶ عمق رودخانه ........ ۱۲۶ -۳ -۱-۷
-۴ بحث و نتیجه گیری ... ۱۲۶ -۱-۷
-۲-۷ رودخانه شور و ملنتی ....... ۱۲۸
-۱- مقدمه .... ۱۲۸ ۲-۷
-۲- چکیده نتایج حاصل از مطالعات پایه ......... ۱۲۹ ۲-۷
-۳ مقایسه پارامترهای هندسی مورفولوژی رودخانه .......... ۱۳۱ - ۲-۷

-۱-۳ زاویه مرکزی- شعاع دایره ...... ۱۳۱ - ۲-۷
-۲ ضریب خمیدگی ... ۱۳۱ -۳ -۲-۷
-۳ طول موج و طول دره ..... ۱۳۲ -۳ -۲-۷
-۴ شعاع نسبی ۱۳۲ -۳ -۲-۷
-۵ عرض رودخانه ... ۱۳۲ -۳ - ۲-۷
-۶ عمق رودخانه ...... ۱۳۲ -۳ - ۲-۷
-۴ بحث و نتیجه گیری .. ۱۳۳ - ۲-۷
فصل هشتم: بررسی اثراث زیست محیطی معادن ..... ۱۵۸
-۱-۸ تعریف محدوده های مطالعاتی ... ۱۵۸
-۱ تعیین محدوده اجرایی طرح (محدوده بلافصل) ۱۵۸ -۱ -۸
-۲ منطقه تحت تاثیر مستقیم ... ۱۵۸ -۱ -۸
-۳ منطقه تحت تاثیر غیرمستقیم ........ ۱۵۹ -۱ -۸
-۲-۸ ویژگی های زیست شناسی رودخانه ..... ۱۵۹
-۳ بوم سازگان آبی .... ۱۵۹ -۸
-۱ جامعه گیاهی رودخانه ........ ۱۵۹ -۳ -۸
-۲ جامعه جانوری رودخانه ....... ۱۶۰ -۳ -۸
-۴ بوم سازگان خشکی.......... ۱۶۳ -۸
-۱ جامعه گیاهی حاشیه رودخانه ....... ۱۶۳ -۴ -۸
-۲ جامعه جانوری حاشیه رودخانه .... ۱۶۴ -۴ -۸
-۵ ویژگی های زیست شناسی رودخانه های مورد مطالعه ..... ۱۶۵ -۸
-۶ وضعیت آبهای زیرزمینی ۱۷۱ -۸
-۷ اثرات زیست محیطی برداشت مصالح رودخانه ای بر محیط آبی رودخانه ...... ۱۷۴ -۸
-۱ اثرات برداشت مصالح رودخانه ای بر محیط زیست رودخانه ده بالا ......... ۱۷۵ -۷ -۸
-۲ اثرات برداشت مصالح رودخانه ای بر محیط زیست رودخانه شور و ملنتی ......... ۱۷۸ -۷ -۸
-۸ توصیه هایی جهت کاهش اثرات مخرب زیست محیطی ... ۱۸۲ -۸
منابع .. ۱۸۴

نمایش کامل متن

نویسندگان