توزیع بهینه بار های لرزه ای معادل نگاهی به آیین نامه ها، ارائه روشی دقیق.

  • سال انتشار: 1374
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE02_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شادگار

کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ترین مدرس، تهران، ایران

چکیده

توجه به این نکته که تغییر در پریود سازه علاوه بر تاثیر آن در مقدار برش لرزه ای پایه ساختمان (مطلبی که کلیه آیین نامه ها به آن اذعان دارند. بر نحوه توزیع بارهای لرزه ای نیز تاثیر می گذارد (چیزی که عموما از طرف این نامه ها مسکوت عنه گذاشته شده است و تنها به خاطر سلب مسئولیت، در مقدار نیروی اضافی بام (F۱) در آیین نامه های LBC و ۲۸۰۰ و ... و توزیع سهمی شکل بارهای لرزه ای معادل در آیین نامه ATC به آن اشاره شده است.) ما را بر آن داشت که مطالعه ای دقیق بر نحوه توزیع بارهای لرزه ای با توجه به تغییر شیب منحنی های برش طبقات صدها ساختمان با ساختارهای سازهای مختلف که به روش مودی طیف پاسخ تحلیل گشته اند، انجام داده و پس از آن به این نتیجه رسیدیم که توزیع بارهای لرزه ای معادل به صورت مثلثی شکل توصیه ایین نامه ها مگر برای ساختمانهای کمتر از ۵ طبقه اشتباه محض است و همانگونه که برش لرزه ای پایه، تابع ای از زمان تناوب اصلی ساختمان می باشد، توزیع بارهای معادن نیز دقیقا" تابع ای از پریود ساختمان می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.