نقش هوش معنوی و متغیرهای جمعیت شناختی در پیش بینی رضایت زناشویی دانشجویان متاهل
محل انتشار: فصلنامه اسلام و سلامت، دوره: 6، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 297
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAHJ-6-1_004
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هوش معنوی به عنوان زیر بنای باورهای فرد نقش اساسی در زمینه های گوناگون به ویژه ارتقاء و کیفیت زندگی زناشویی وی دارد. با این وجود نقش هوش معنوی در پیش بینی کیفیت و رضایت زناشویی در جامعه ایرانی مورد توجه قرار نگرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش هوش معنوی و متغیرهای جمعیت شناختی در پیش بینی رضایت زناشویی دانشجویان متاهل انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک طرح مقطعی بود که در قالب طرحی مبتنی بر همبستگی انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ بود که ۳۸۴ نفر طبق فرمول کوکران و به روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند و پس از احراز ملاک های لازم وارد فرایند مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های هوش معنوی کینگ (۲۰۰۸) و پرسشنامه ی رضایت زناشویی انریچ (۱۹۸۹) استفاده شد. داده ها توسط آزمون های پارامتریک همبستگی پیرسون و رگرسیون در محیط نرم افزاری SPSS ۲۶ تحلیل شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که، هوش معنوی (۰/۹۶ =β)، و سن (۰/۱۲- =β)، مدت تاهل (۰/۱۵- =β) نقش بسزایی در پیش بینی رضایت زناشویی دانشجویان متاهل دارند (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: یافتههای مطالعه حاضر گویای نقش مثبت هوش معنوی در پیشبینی رضایت زناشویی دانشجویان متاهل میباشد. این یافته میتواند در تدوین مداخلات پیشگیرانه و درمانی با کاربستهای بالینی همراه باشد. انجام یک کارآزمایی بالینی در راستای بهره مندی از مداخلات مبتنی بر آموزش هوش معنوی می تواند مسیر مناسبی برای مطالعات آتی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه عباسی واسکسی
۱-Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran ۲-Farvardin Institute of Higher Education Qaemshahr, Qaemshahr, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :