تاثیر شکل و تعداد پایه های پل بر آبشستگی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
- کد COI اختصاصی: IREC07_294
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2471
نویسندگان
استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس ارشد شرکت مهندسی مشاور ره آور
چکیده
یکی از ملاحظات بسیار مهم برای طراحی پلهای رودخانه ای بررسی پدیده ابشستگی و فرسایش پایه ها و شالوده ها می باشدکه در بسیاری مواقع باعث آسیب دیدگی و فروریختن پلها شده است. پل آدینان زرینه رود یکی از نمونه های آسیب دیده در اثر این پدیده طبیعی درکشورمان می باشد. در این تحقیق با مدلسازی عددی رسوب و فرسایش زرینه رود در محل پل آدینان توسط برنامه Hec-Ras با ایجاد تغییرات در شکل، پهنا و تعداد پایه ها در دبی سیل با دوره بازگشت های مختلف، تغییرات عمق آبشستگی موضعی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان داد که تغییرات عمق آبشستگی موضعی با ضریب نیروی دراگ شکل پایه نسبت مستقیم داشته است و استفاده از شکل پایه های آیرودینامیکی با ضریب نیروی دراگ کم، باعث کاهش عمق آبشستگی موضعی در شکل پایه های سر مربعی (سرتخت)، استوانه ای ، سر مثلثی، و بیضوی بترتیب کاهش می یابد. پهنای پایه مهمترین عامل در افزایش عمق آبشستگی موضعی می باشد که معادله مستقیم با عمق آبشستگی دارد و نسبت تغییرات پارامترهای موثر بین 1/1 تا 1/43 میباشد. استفاده از تعدادپایه های بیشتر با پهنای کمتر نسبت به تعداد پایه های کمتر با پهنای بیشتر، باعث کاهش عمق آبشستگی موضعی می شود و هزینه های احداث پل را در برخی مواردکاهش می دهد.کلیدواژه ها
شکل و تعداد ، پایه ، پل ، آبشستگی ، Hec-Rasاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.