اثر اندرکنش دیوار و قاب در سیستم های دیوار برشی فولادی کنگره ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-8-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان وزیری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران

محمد غلامی

استادیار، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران

چکیده

سیستم دیوار برشی فولادی با ورق کنگره ای یک سیستم باربر جانبی می باشد که محققان در سال های اخیر تحقیقاتی را درباره ی آن انجام داده اند. در این مطالعه، رفتار این سیستم تحت بارگذاری پوش آور بررسی شد. برای این منظور ۲۰ نمونه دیوار برشی فولادی با ورق کنگره ای، با نسبت دهانه به ارتفاع های ۵/۲، ۲، ۴/۱، ۸۵/۰ و با تعداد طبقات ۱۰، ۶، ۴، ۲، ۱ طراحی و سپس با نرم افزار اجزاء محدود آباکوس تحلیل شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که سختی اولیه این نوع از دیوار برشی ها بالا می باشد و مقاومت آن ها در دریفت حدود ۱/۰ درصد به بیشترین مقدار خود می رسد؛ اما پس از کمانش اندرکنشی در ورق، افت قابل توجهی در سختی و مقاومت دیوار برشی دیده می شود. همچنین نتایج این مطالعه نشان می دهد که تا قبل از کمانش ورق، درصد بیشتری از نیروی برشی، توسط ورق تحمل می شود؛ اما پس از کمانش ورق، قاب درصد بیشتری از برش را تحمل می کند. در این مطالعه، نحوه ی ایجاد میدان کششی در این نوع از سیستم ها بررسی شد و رابطه ای برای تعیین زاویه ی میدان کششی ارائه گردید. طبق این رابطه، زاویه ی میدان کششی فقط به پارامتر نسبت دهانه به ارتفاع دیوار وابسته است. در انتها، در این مطالعه روشی برای تخمین نمودار پوش آور سیستم دیوار برشی با ورق کنگره ای یک طبقه و چند طبقه ارائه شده است. این روش بر اساس اندرکنش بین قاب و ورق کنگره ای بدست آمد و با نتایج نمونه های آزمایشگاهی و عددی مورد تائید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

اندرکنش بین ورق و قاب, ورق کنگره ای, سازه های بلند مرتبه, میدان کششی, کمانش اندرکنشی, نمودار پوش آور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.