تاثیر برنامه مراقبت حمایتی مبتنی بر خودکارآمدی بندورا بر عوامل تشدیدکننده و تسکین دهنده استرس مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 242

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-20-4_005

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: تولد نوزاد نارس می تواند به تمام احساسات خوب والد شدن والدین پایان دهد و استرس را جایگزین کند. شناسایی عوامل تشدید کننده و تسکین دهنده استرس مادران و اتخاذ راهکارهایی جهت کاهش آن ضروری به نظر می رسد. بدین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه مراقبت حمایتی مبتنی بر خودکارآمدی بندورا بر عوامل تشدیدکننده و تسکین دهنده استرس مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انجام شد مواد و روش کار: مطالعه نیمه تجربی حاضر در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ بر روی ۹۰ مادر نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان یک بیمارستان در شهرکرد به شیوه ی نمونه گیری آسان انجام شد. گروه آزمون مداخله ی آموزشی مبتنی بر نظریه خودکارآمدی را در قالب چهار جلسه ی دو ساعته با ارائه کتابچه ی آموزشی دریافت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه استرس حیدری و همکاران قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه گردآوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۴ و آزمون آماری تی زوجی، مستقل و کای اسکوئر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرارگرفت. یافته ها: نتایج بیانگر آن است که میانگین نمره ی عوامل تنش زا مادران نوزادان نارس در گروه کنترل از ۶/۲۶±۴۲/۷۳ به ۷/۰۹ ± ۴۲/۶۲ کاهش یافت که از نظر آماری معنی دار نبود:اما در گروه آزمون از ۴/۳۶±۴۸/۷۸ به ۴/۸۴±۲۵/۳۳ کاهش یافت، که از نظر آماری تفاوت معنی دار مشاهده شد(۰۰۱/۰>P). همچنین در گروه کنترل میانگین نمره عوامل تسکین دهنده مادران نوزادان نارس از ۲/۶۱±۲/۹۸ به ۲/۲۹±۳/۰۷ افزایش یافت که از نظر آماری معنی دار نبود.  اما در گروه آزمون از ۱/۷۲±۴/۵۱ به ۱/۱۶±۷/۲۹ افزایش یافت، که از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت. نتیجه گیری: بر مبنای یافته های پژوهش، پیشنهاد می شود پس از تولد، به والدین نوزادان نارس، بخصوص مادران، آمادگی های لازم برای مواجهه با نوزاد در بخش مراقبت های ویژه و برقراری ارتباط مناسب با نوزاد ارائه شود.

کلیدواژه ها:

Stress ، mother ، newborn intensive care units ، care program ، استرس ، مادر ، بخش مراقبت ویژه نوزادان ، برنامه مراقبتی

نویسندگان

شیما حیدری

Faculty of Nursing and Midwifery, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord

هایده حیدری

Faculty of Nursing and Midwifery, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord

رویا چوپانی

Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran

مرتضی سدهی

School of Health, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Benzies KM, Shah V, Aziz K, Isaranuwatchai W, Palacio-Derflingher L, ...
  • Mercer RT. Becoming a mother versus maternal role attainment. Journal ...
  • نمایش کامل مراجع