طراحی مدل بهبود کیفیت آموزش حسابداری از طریق بررسی روابط بین عوامل موثر بر روش های تدریس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMRA-11-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرسول رحمانیان کوشککی

دانشجوی دکتری گروه حسابداری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

بهرام برزگر

استادیار گروه حسابداری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

اسماعیل کمالی راد

استادیار گروه مدیریت اجرایی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

چکیده

یکی از مهم­ترین دغدغه­ های دانشگاه ­ها، تربیت حسابداران لایق است که نیازهای سازمان­ها را برطرف سازند. در سال­های اخیر مسئله کیفیت آموزش و تدریس از مباحث مهم در نظام­های آموزشی دیده شده است که یکی از مهمترین مولفه­ هایی که در بحث کیفیت دانشگاه ­ها مدنظر قرار گرفته است، روش­های تدریس است. بنابراین بر پایه این استدلال، پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد مدل­سازی معادلات ساختاری به بررسی روابط بین عوامل موثر بر روش­های تدریس در جهت بهبود کیفیت آموزش حسابداری می ­پردازد. بدین منظور، پس از انجام مطالعات اکتشافی، مدل نظری بهبود کیفیت آموزش حسابداری از طریق بررسی عوامل موثر بر روش های تدریس تدوین و فرضیه ­های پژوهش حاضر مبتنی بر این مدل طراحی شد. برای گردآوری داده ­ها از پرسشنامه محقق ساخته با ۸۶ گویه استفاده گردید. پرسشنامه مذکور برای اساتید و دانشجویان حسابداری در مقاطع مختلف و افراد خبره در حرفه حسابداری ارسال گردید که در نهایت با توجه به نامشخص بودن جامعه آماری، تعداد ۳۸۴ نفر به پرسشنامه ­ها پاسخ دادند و در تحلیل­ های آماری لحاظ شدند. پس از اطمینان یافتن از برازش قابل قبول مدل­های اندازه­گیری و ساختاری پژوهش، یافته ­های پژوهش حاکی از آن است که بین عوامل موثر بر روش­های تدریس در جهت بهبود کیفیت آموزش حسابداری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بیشترین رابطه، به ترتیب مربوط به اثر راهبردها بر پیامدها (۹۸/۰)، اثر شرایط علی بر پدیده محوری (۶۳/۰)، اثر پدیده محوری بر راهبردها (۴۰/۰)، اثر شرایط زمینه ای بر راهبردها (۳۶/۰) و شرایط مداخله گر بر راهبردها (۲۵/۰) می­باشد.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: کیفیت آموزش حسابداری, روش های تدریس, معادلات ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.