لایه نشانی سرامیک مذاب (FDC)روشی بهینه جهت ساخت کامپوزیت های پیزوالکتریک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JICERS-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریار عین خواه

نفیسه سهرابی

زیارتعلی نعمتی

چکیده

کامپوزیت های پیزو الکتریک سرامیک- پلیمری به روشهای مختلفی ساخته می شوند که روش لایه نشانی سرامیک مذاب      (fused deposition of ceramics) FDC یکی از این روشها است. این روش، یک روش ساخت قطعات سه بعدی به صورت ساخت قالب بدون شکلSFF (solid freeform fabrication) می باشد. در این روش قطعات بصورت لایه به لایه و کنترل شده توسط کامپیوتر از فایلCAD (computer-aided design) بر روی یک سطح بدون نگهدارنده ساخته می شوند. از این طریق بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در ساخت کامپوزیت های پلیمر- سرامیک استفاده می شود. در روش مستقیم لایه نشانی سرامیک مذاب، از فیلمان پلیمری ترموپلاست حاوی %۵۵-۵۰ پودر سرامیکی جهت ساخت طرح مورد نظر استفاده     می شود. به کمک این روش امکان ایجاد ساختارهای جدید با ترکیب ها و پیوستگی های مختلف جهت کاربردهای متنوع و همچنین قابلیت ساخت کامپوزیت ها با نسبتهای حجمی  و ریزساختارهای مختلف وجود دارد. یکی از مزایای روش لایه نشانی سرامیک مذاب  نسبت به بقیه روشهای نمونه سازی سریع (RP) قابلیت این پروسه برای ساخت قطعات با هر نوع ماده، با هر اندازه و ساختارهای پیچیده (حتی با ابعاد کمتر از چند میلیمتر) می باشد.  در این نوشتار ضمن بررسی کلیات، مزایا و معایب این روش در ساخت کامپوزیت های پیزو الکتریک برخی نتایج حاصل توسط محققان ارائه شده است.  

کلیدواژه ها

لایه نشانی سرامیک مذاب, کامپوزیت های پیزو الکتریک, نمونه سازی سریع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.