بررسی و نقد کتاب «تحلیل انتقادی انگاره ترجمه قرآن کریم» نوشته دکتر سهراب مروتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه علمی پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی، دوره: 25، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_JSAMT-25-48_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن حسن وندی

-

سهراب مروتی

دانشگاه ایلام

چکیده

ترجمه قرآن کریم، یکی از مباحث حوزه قرآن پژوهی است که به ویژه در سده اخیر با ابهام ها و سوال های مختلفی همچون امکان ترجمه قرآن، جواز ترجمه قرآن، اصول و شرایط ترجمه قرآن و مبانی ترجمه قرآن روبه رو بوده و در مواقعی به مجادلات، حرق و خرق ترجمه ها و صدور حکم ارتداد برای مترجمان و قائلان به ترجمه منجر شده است. کتاب تحلیل انتقادی انگاره ترجمه قرآن کریم، اثر دکتر سهراب مروتی (۱۳۹۴)، با هدف پاسخ به این نوع سوال ها و ابهام ها نگارش یافته که به ادعای نویسنده، در این زمینه نخستین منبع به زبان فارسی بوده و به تمامی سوال ها پاسخ مستند و مستدلی داده است؛ لذا، نگارنده این مقاله بر آن است تا اثر مذکور را با هدف تبیین نقاط قوت و ضعف آن مورد بررسی و نقد قرار داده، آن را به خواننده اثر بشناساند. این پژوهش با رویکرد توصیفی تحلیلی، به روش اسنادی و براساس اصول و شیوه­های رایج در نقد منابع مکتوب انجام شده است.قرآن کریم، ترجمه، انگاره ترجمه قرآن، نقد و بررسی و سهراب مروتی.  

کلیدواژه ها

قرآن کریم, ترجمه, انگاره ترجمه قرآن, نقد و بررسی, سهراب مروتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.