بررسی عددی تاثیر جریان آب زیرزمینی بر توان باربری فونداسیون های سطحی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شرکت سهامی آب منطقه ای فارس
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مهدی ویس کرمی

چکیده

< p> توان باربری پی های سطحی تابعی است از مشخصات مکانیکی خاک، نیروهای جسمی و ابعاد فونداسیون. در صورت پذیرش اصل برهم نهی در محدوده ی بارهای حدی (که پیشتر توسط ۱۹۴۳، Terzaghi، ثابت شده است که در جهت اطمینان است) به صورت مبسوط در ادبیات فنی دیده شده است و حتی حل های بسته برای برخی حالات وجود دارد. اما اثر نیروهای جسمی مانند وزن، زلزله و یا جریان آب زیرزمینی، به دلیل ماهیت معادلات دیفرانسیل حاکم بر مسئله، در روش های حدی دارای حل بسته نیست. علاوه بر آن، روش ها و نتایج متنوعی برای تاثیر وزن بر توان باربری ارائه گردیده است. نیروی نشت حاصل از حرکت جریان آب زیرزمینی یکی از نیروهای جسمی است که اثر آن بر توان باربری بسیار به ندرت در ادبیات فنی مورد توجه قرار گرفته است (به عنوان مثال ۲۰۱۲،  Veiskarami and Kumar, ۲۰۱۲, Kumar and Chakraborty و  Veiskarami and Habibagahi, ۲۰۱۳ در خصوص توان باربری با مطالعات Barros, ۲۰۰۶ و Barros and Santos, ۲۰۱۲ بر تاثیر جریان آب بر فشار وارد بر دیوارهای نگهبان) و تحقیقات محدود در این رابطه نیز به سال های اخیر محدود گردیده است. در این پژوهش تاثیر حرکت افقی جریان آب زیرزمینی به دو روش مورد ارزیابی قرار گرفته است. ابتدا روش خطوط مشخصه های تنش جهت مدلسازی عددی و حل معادلات حاکم بر مسائل پایداری  مورد استفاده قرار داده شده است و سپس روش سینماتیکی (کینماتیکی) حد بالا با درنظر گرفتن یک مکانیزم شکست بهینه شده به کار گرفته شده است تا محدوده ی حد بالای این بار به دست آید. نتایج دو روش با نتایج موجود در ادبیات فنی در حالت عدم حضور جریان آب زیرزمینی مقایسه گردیده اند و در نهایت، پس از صحت سنجی مدل، فاکتوری به عنوان ضریب اصلاح توان باربری برای گرادیان هیدرولیکی نرمالیزه شده ی جریان آب زیرزمینی معرفی گردیده است. این فاکتور پس از محاسبه در آنالیزهای متعدد برای حالات مختلف، در قالب گراف هایی به عنوان نتجیه نهایی و استفاده ی عملی ارائه شده است.< /p>

کلیدواژه ها

توان باربری، جریان آب زیرزمینی، گرادیان هیدرولیکی، پلاستیسیته، روش عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.