باستان گرایی و هویت ملی؛ تجدد و استبداد منور: از دیدگاه سیدحسن تقی زاده و مجله کاوه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی علوم سیاسی، دوره: 12، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_PSQK-12-35_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شفیعی فر

دانشیار علوم سیاسی دانشگاه تهران

نوذر خلیل طهماسبی

دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه تهران

چکیده

شکل گیری گفتمان جدید بعد از انقلاب مشروطه، نتیجه شرایط عینی و ذهنی بود که در ایران رخ داد. از یک جهت هرج و مرج داخلی و ملوک الطوایفی شدن کشور، سبب به هم ریختن اوضاع داخلی ایران گردید و از سوی دیگر ارتباط روشنفکران با خارج و درک مستقیم شرایط و اوضاع غرب، سبب تحولی اساسی در ذهنیت ایرانیان مقیم خارج شد. آنان به سبب احساس دینی که به ایران داشتند، سعی در یافتن و ارائه راه حل هایی داشتند که به تولید گفتمان جدید در عرصه ی روشنفکری منجر شد؛ گفتمانی که از دل آن رضاشاه بیرون آمد. در این میان، حسن تقی زاده با سرخوردگی از انقلاب مشروطه، ضمن اینکه به تمدن غرب پناه برد، چاره درد جامعه در حال فروپاشی ایران را سرکار آمدن یک دیکتاتور مصلح دانست؛ یک استبداد منور که عظمت ایران باستان را برگرداند و در کنار آن دستاوردهای تمدن غرب را در ایران عملی کند.

کلیدواژه ها

حسن تقی زاده, مجله کاوه, هویت ملی, تجدد, استبداد منور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.