بررسی نقش مولفه های دینی با تاکید آموزه های اسلامی در کاهش نرخ جرم و بزه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آینده پژوهی، علوم تربیتی و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: FEMCONF01_291
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 247
نویسندگان
مربی، دانشگاه پیام نور، گروه الهیات، تهران، ایران.
چکیده
خیلی از مسائلی که در جامعه رعایت نمی شود ومنجر به تشکیل پرونده های قضایی می گردد وموجب تکرار پرونده واطاله دادرسی وافزایش پرونده های ورودی در دستگاه قضایی ودر نهایت باعث اخلال در تحکیم خانواده ها می شود ناشی از عدم اطلاع وآگاهی ما انسانها از مفاد ودستورات آیات قرآنی است که اگر ما بعنوان یک مسلمان با معنی وترجمه ودستورات آیات قرآنی مانوس باشیم ودر ایات وترجمه آن تدبر وتفکر نمائیم این جرائم که موجب ایجاد آسیب های اجتماعی در خانواده ها می شود به وقوع نخواهد پیوست لذا در این کار تحقیقی به مواردی در این باره اشاره می نمایم : قرآن کریم برای پیشگیری از جرم و خشکاندن علل و ریشه های آن، مقررات بدیعی را ارائه داده است که شامل پیش گیری اصلاحی، وضعی و کیفری می شود. بر این اساس، تنها با یکی از این شیوه ها نمی توان از وقوع جرم و انحراف و ناهنجاری های اجتماعی پیش گیری کرد، بلکه باید از هر سه روش در کنار هم، برای تحقق این هدف بهره برد. از آنجا که قرآن کتاب هدایت و انسان سازی است، علاوه بر اینکه استفاده از سایر انواع پیش گیری را امری بایسته و ضروری می داند، بر پیش گیری اصلاحی و بازسازی شخصیت مجرمان تاکید خاصی دارد. این نوشتار با هدف بررسی و تبیین دیدگاه قرآن در زمینه پیش گیری از جرم و یا رویکرد نظری و تحلیلی به موضوع مورد بحث می پردازد. از جمله یافته ای مهم این تحقیق، اثبات جامعیت و فراگیر بودن شیوه پیش گیری مورد نظر قرآن کریم است.کلیدواژه ها
آیات قرآنی، پیشگیری اصلاحی جرایم، اعتقادات دینی، جرم و مجرماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.