تاثیر آموزش بازتوانی شناختی بر بهبود نشانه های اضطراب در کودکان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه سلامت روان کودک، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_CHILD-5-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 287
نویسندگان
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Payam Noor University, Tehran
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Payam Noor University, Tehran
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Payam Noor University, Tehran
چکیده
زمینه و هدف: امروزه اختلال های اضطرابی در بین کودکان بسیار شایع است و باعث کاهش کیفیت زندگی در آنها شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش بازتوانی شناختی بر بهبود نشانههای اضطراب در کودکان است. روش: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل تمامی کودکان مبتلا به اختلال اضطراب ۸ تا ۱۲ ساله دبستانی بود که در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ در مقطع تحصیلی دوم تا ششم در شهر شیراز مشغول به تحصیل بودند که از بین آنها ۳۰ نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایدهی شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس اضطراب کودکان اسپنس (۱۹۸۸) و نرمافزار اسمارت درایور پلاس (انستیتو آموزش مغز، ۲۰۱۷) به عنوان ابزار بازتوانی شناختی بود. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریانس با اندازهگیری های مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که بازتوانی شناختی به طور معناداری باعث کاهش نمره کل اضطراب، اضطراب جدایی و اضطراب عمومی شد (۰۱/۰≥P) اما تفاوت معناداری در میزان ترس از فضای باز، ترس از آسیب فیزیکی، ترس اجتماعی و وسواس- بی اختیاری مشاهده نشد. نتیجه گیری: به طورکلی نتایج نشان داد بازتوانی شناختی باعث بهبود و ارتقاء مهارت های شناختی کودکان شده و در نتیجه بر کاهش اختلال های اضطرابی تاثیر می گذارد.کلیدواژه ها
Cognitive rehabilitation, Anxiet, Children, بازتوانی شناختی, اضطراب, کودکاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.