رابطه ابعاد خردمندی و راهبردهای مهار فکر مادران با علائم اختلالات رفتاری دختران

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-5-2_013

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: وضعیت شناختی و عاطفی والدین به خصوص مادر در وضعیت رفتاری کودک نقش اساسی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ابعاد خردمندی و راهبردهای مهار فکر مادران با علائم اختلالات رفتاری دختران انجام شد. روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه­ پژوهش شامل تمامی دانش ­آموزان دختر دارای مشکلات رفتاری مشغول به تحصیل پایه سوم تا پنجم مقطع ابتدایی شهرستان کاشان در سال ۱۳۹۶ بود. حجم نمونه شامل ۲۲۵ مادر و فرزند دخترشان بود که به روش خوشه ­ای چندمرحله­ ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه­ های اختلالات رفتاری آخنباخ و رسکورلا (۲۰۰۱)، ابعاد خردمندی آردلت (۲۰۰۳)، و راهبردهای مهار فکر ولز و دیویس (۱۹۹۴) بود که توسط مادران تکمیل شد. داده­ های حاصله با روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند­گانه تحلیل شد. یافته­ ها: نتایج همبستگی نشان داد راهبردهای پرت کردن حواس، نگرانی، و تنبیه، با اختلالات رفتاری درون­ نمود و برون­ نمود همبستگی معنادار منفی دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون شنان داد که خردمندی تاملی، راهبرد پرت کردن حواس، و نگرانی، پیش­بین مناسبی برای اختلالات برون­ نمود؛ و خردمندی عاطفی، پرت کردن حواس، و نگرانی، پیش­ بین مناسبی برای اختلالات درون ­نمود هستند (۰/۰۵>P). نتیجه ­گیری: با توجه به این یافته می­توان نتیجه گرفت بهبود خردمندی و راهبردهای مهار فکر در مادران باعث ایجاد واکنش­ های هیجانی و رفتاری مناسب و در نتیجه کاهش اختلالات رفتاری در کودکان می­ شود.

نویسندگان

سوده پدرام نیا

Faculty of Psychology and Educational Science, Islamic Azad University, Isfahan (Khorasgan) Branch, Isfahan, Iran

زهرا یوسفی

Department of Clinical Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Islamic Azad University, Isfahan (Khorasgan) Branch, Isfahan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :