بررسی انواع فروچاله های توده گچساران عنبل و روش انسداد و تحکیم آنها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی تونل
  • کد COI اختصاصی: ITC09_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کاظمی نجف آبادی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ شرکت مهندسی مهاب قدس

اصغر لادریان

دکتری حفاری دانشگاه اراک

چکیده

سد گتوند علیا در استان خوزستان 30 کیلومتری شمال غربی شهرستان شوشتر و 12 کیلومتری شهرستان گتوند واقع گردیده و آخرین سدی است که برروی کارون احداث می گردد امخزن سد گتوند علیا با طول بیش از 90 کیلومتر سازندهای زمین شناس گروه گچساران میشان، آغاجاری و بختیاری را در برگرفته است توده نمکی سازند گچساران در 4/5 کیلومتر بالاتر از بدنه سد و در کنار روستای عنبل می باشد و از نظر سنگ شناسی شامل انیدریت ، نمک، مارن و بطور محدود شیل می باشد در توده مذکور فروچاله های فراوانی که حاصل از انحلال نمک می باشد وجود دارد درمواردی ارتباط چند فروچاله به همدیگر امکان پذیر می باشد و پس از ریزش دیواره ها بصورت نمایان در می آیند. دراین مقاله سعی میشود که انواع فروچاله های توده گچساران عنبل مورد بررسی قرارگرفته و روشهای انسداد و تحکیم این فروچالها و دلایل انسداد فروچاله های مذکور بیان گردد.

کلیدواژه ها

سد گتوندعلیا، مخزن، سازند گچساران، نمک، فروچاله، انسداد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.