بررسی گسترش ناحیه ترک خورده در اطراف مقاطع حفاری براثر انفجار و تاثیر آن بر پایداری سازه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی تونل
  • کد COI اختصاصی: ITC09_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی محمدنژاد

کارشناس ارشد استخراج معدن

احمد رمضان زاده

استادیار گروهمهندسی استخراج معدن دانشگاه صنعتی شاهرود

علیرضا جانثاری

کارشناس ارشد مهندسی استخراج معدن

رئوف غلامی

دانشجوی دکتری

چکیده

علیرغم پیشرفتهایی که در صنعت حفر مکانیکی سنگ صورت گرفته است در بسیاری ازموارد روش مرسوم حفاری و آتشکاری به عنوان یک روش انعطاف پذیر و مقرون بصرفه برای حفر سازه های زیرزمینی مورد استفاده قرارمیگیرد با عنایت به تمام مزایای این روش برخی از جنبه های نگرانی در کاربرد این روش وجود دارد از جمله این موارد گسترش شکستگی و تشکیل ناحیه خسارت در محدوده اطراف تونل براثر انتشار موج تنش ناشی ازانفجار است درنظر نگرفتن این ناحیه در حین روند طراحی ممکن است منجر به انتخاب سیستم نگهداری نامناسب برای سازه شود البته استفاده از روش انفجار کنترل شده تا حدی گسترش ناحیه خسارت را محدود می سازد ولی به طور کامل مانع از ایجاد آن نمی شود در همین راستا هدف از تحقیق حاضر استفاده از یکروش ترکیبی عددی برای بررسی میزان تاثیر ناحیه خسارت برپایداری سازه زیرزمینی است.

کلیدواژه ها

حفاری و آتشکاری، گسترش ترک، ناحیه خسارت، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.