مدلسازی فرآیند پرینت سه بعدی جوهرافشان و بررسی نقش خواص جوهر بر کیفیت پرینت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین ­المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME17_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه لقمان

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، دانشگاه سمنان

عبدالواحد کمی

استادیار، مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، دانشگاه سمنان

محمود اعظمی

دانشیار، مهندسی بافت، دانشگاه علوم پزشکی تهران

وحید عابدینی

استادیار، مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید، دانشگاه سمنان

چکیده

فرآیند پرینت جوهرافشان یکی از روشهای ساخت افزودنی است که به دلیل امکان ساخت قطعات در مقیاس میکرو، با انواع جوهرها، مورد توجه صنایع گوناگون قرارگرفته است. در این فرآیند، ماده مورد نظر به حالت مایع در داخل نازل قرار گرفته و تحت نیرو (پنوماتیکی، پیستونی و یا پیچی) به خارج از نازل اکسترود میشود. با حرکت نازل بر روی سطح، لایه های قطعه مورد نظر شکل میگیرند. در این مقاله، مدلسازی عددی در راستای کنترل فرآیند و بهینه سازی پارامترهای موثر در فرآیند انجام شده است. از اهداف دیگر مقاله بهبود کیفیت ظاهری و مکانیکی قطعه نهایی با استفاده از نتایج مدلسازی عددی است. مطالعه عددی فرآیند پرینت جوهرافشان در محیط دو فازی نرم افزار کامسول ( COMSOL (Multiphysics و با استفاده از روش Level Set انجام گرفت. نتایج نشان دادند خواص جوهر موردنظر ، یکی از عوامل موثر در تعیین رفتار جوهر پس از اکسترود است. جوهر با میزان گرانروی و کشش سطحی بیشتر، به هنگام خروج از نازل تحت نیروی اصطکاکی بالاتری قرار گرفته و تمایل بیشتری به قطرهای شدن از خود نشان میدهد.

کلیدواژه ها

ساخت افزودنی - فرآیند جوهرافشان - مدلسازی عددی – پرینت سه بعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.