بهینه سازی و بررسی تاثیر پارامترهای ساخت بر خواص کششی نمونه های ساخته شده با پرینتر سه بعدی FDM با روش سطح پاسخ (RSM)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین ­المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME17_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

رامین هاشمی

دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

مدلسازی رسوبی ذوبی (FDM) یکی از پرکاربردترین تکنیکهای ساخت افزودنی است که به وسیله رشته های پلیمری، نمونه های اولیه و یا حتی محصولات نهایی را ایجاد میکند. این روش با وجود مزایای عمده، هنوز محدودیت و کاستیهایی دارد که مشخصا مربوط به خصوصیات مکانیکی پایین تر قطعات در مقایسه با روشهای سنتی مانند تزریق و فشرده سازی است. خواص قطعات تولید شده به وسیله مدلسازی رسوبی ذوبی به پارامترهای فرآیند وابسته است، از این رو در این مقاله اثر پارامترهای ضخامت لایه، چگالی و زاویه رشته های ساخت بر روی استحکام نهایی کشش و کرنش شکست نمونه های استاندارد از جنس آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS plus) با استفاده از تکنیک همبستگی تصویر دیجیتال (DIC) مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه بر روی پارامترها با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) بر اساس طرح مرکب مرکزی (CCD) و سه تکرار برای نقطه مرکزی انجام شده است . به کمک معادله رگرسیون درجه دوم برای هر دو پاسخ، به تعیین ضرایب مدل پرداخته و از روش آنالیز واریانس (ANOVA) به بررسی تاثیر پارامتر های مستقل و تعامل بین آنها پرداخته میشود و ضرایب با مقادیر P-value بیشتر از ۰/۰۵ به دلیل تاثیر ناچیز بر پاسخ حذف میشوند. پارامتر زاویه رشته های ساخت با کمترین مقدار P-Value، بیشترین تاثیر را بر هر دو پاسخ دارد. مقادیر بهینه برای پارامترهای چگالی ساخت، ضخامت لایه و زاویه رشته های ساخت به ترتیب برابر: ۷۶/۶۴۴ درصد، ۰/۲۰۹ میلیمتر و ۳/۰۸ درجه برای حداکثر استحکام نهایی کشش ۳۴/۷۶۲) مگاپاسکال) و کرنش شکست ۳/۵۷۱) درصد) میباشد.

کلیدواژه ها

مدلسازی رسوبی ذوبی – روش سطح پاسخ – آنالیز واریانس – همبستگی تصویر دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.