بررسی وضعیت صنعت برق و اثر افزایش قیمت آن بر بخش های اقتصادی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC08_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پردیس السادات سید مشهدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی- دانشگاه آزاد اس

فرهاد قلمباز

دانش آموخته کارشناسی ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی و کارشناس شرکت م

علی اصغر اسفندیاری

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه علوم و تحقیقات واحد خوزستان

چکیده

در این مقاله علاوه بر شناسایی بخشهای کلیدی، جایگاه بخش برق در اقتصاد ایران به عنوان یک بخش مهم در تامین انرژی مصرفی تولید کنندگان و خانوارها، با استفاده از جدول داده - ستانده سال 1380(اخرین جدول داده- ستانده ایران) که انرا به 34 بخش همفزون نموده ایم، مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین به دلیل انکه تغییر در تعرفه برق می تواند تأثیرات قابل توجهی بر ساختار اقتصاد ایران داشته داشته باشد، لذا تأثیراین تغییرات را بر سایر بخشهای اقتصادی مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهیم. نتایج نشان می دهند که بخش برق از دیدگاه تولید یک بخش کلیدی در اقتصاد است. این بخش علاوه بر توان تحرک زیاد در ایجاد سرمایه گذاری، بر رشد سایر بخش ها نیز تأثیر داشته و باعث رشد متوازن در بخش های مختلف اقتصادی می شود. در صورت حذف فرضی بخش برق به تعداد 231200(الگوی لئن تیف) و 686658(الگوی گش) فرصت شغلی در اقتصاد از دست می رود. از دیدگاه ستانده، کاهش تولید به مقدار 29202252 ریال(الگوی لئون تیف) و 81284862 ریال(الگوی گش) است. با افزایش تعرفه برق در سه سناریوی مختلف، بیشترین افزایش قیمت مربوط به صنایع پایین دستی این صنعت(از جمله بخش سایر فلزات) و کمترین افزایش قیمت نیز در صنعت نفت ایجاد می شود.

کلیدواژه ها

الگوی گش- جدول داده/ستانده- روش حذف فرضی- صنعت برق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.