بیوفیلم های ضد باکتریایی حاوی عصاره آبی سیر و آویشن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_733
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهود سپهران

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران

فرید عمیدی فضلی

استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد صوفیان، دانشگاه آزاد اسلامی، صوفیان، ایران

شهرام باغبان سیروس

استادیار گروه باغبانی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران

چکیده

امروزه، در بسته بندی مواد غذایی، فیلم های خوراکی به طور روز افزون جایگزین فیلم های پلیمری سنتزی می شوند. فیلم های بسته بندی می توانند حاوی ترکیبات فعال مانند مواد ضد میکروبی باشند . در این مطالعه فیلم های ضد میکروب حاوی نسبت های مختلف عصاره سیر و آویشن بر پایه پلیمر زیستی آگار تهیه شدند. آزمایش به اساس طرح کاملا تصادفی با شش تیمار و سه تکرار با سطوح شامل تیمار شاهد، سیر %۵، سیر %۱۰، آویشن %۵، آویشن %۱۰ و ترکیبی (سیر و آویشن (%۱۰ اجرا گردید. آزمون های فیزیکی فیلم شامل تعیین میزان حلالیت، جذب رطوبت و زاویه تماس قطره آب با سطح فیلم انجام پذیرفت همین طور خاصیت ضد میکروبی فیلم در موردAspergillus niger و Penicillium و Staphylococcus، E.coli، Pseudomonas، Klebsiella به روش انتشار دیسک بررسی شد. فیلم های حاوی سیر ۵ و ۱۰ درصد دارای حلالیت کمتری نسبت به فیلم های آویشن و شاهد داشتند. آویشن ۵ و ۱۰ درصد نسبت به سیر و شاهد دارای جذب رطوبت کمتری می باشند. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین مقدار زاویه تماس از تیمار آویشن ۵ درصد به دست آمده است. نتایج بررسی اثر ضد باکتریایی و ضد قارچی تیمارهای آزمایشی نشان داد که فیلم های حاوی عصاره های آبی ترکیبی (آویشن +%۱۰سیر (%۱۰ نواحی بازدارندگی بزرگ تری را در مقایسه با بقیه فیلمهای مورد بررسی داشتند. با توجه به نتایج به دست آمده فیلم های تولید شده خاصیت ضد میکروبی از خود نشان دادند که نظر به استفاده از عصاره های طبیعی ضد میکروبی در تولید فیلم های مذکور می توان استفاده از فیلم تولید شده برای کاربرد در مواد غذایی توصیه نمود.

کلیدواژه ها

ضد قارچ، ضد باکتریایی، عصاره گیاهی، فیلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.