بررسی پدیده شاخسار شرمی در برخی گیاهان یکساله

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_714
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبینا عبقری

دانش آموز پایه یازدهم دبیرستان فرزانگان یک دوره دوم

چکیده

شاخسار شرمی نوعی رفتار در میان گیاهان است که محتمل است بر اساس تکامل طی میلیون ها سال در آنها شکل گرفته باشد. این رفتار باعث می شود تاج گیاهانی که در مجاورت هم قرار دارند، با هم برخورد نکنند. با توجه به اینکه رشد ریشه، تابع رشد برگ است، این رفتار موجب به دست آوردن منابع مغذی خاک و نور خورشید به طور مساوی می شود. برای بررسی دلیل این پدیده در برخی از گیاهان یکساله؛ گل آهار، لوبیا، نخود و ذرت انتخاب و هر کدام در فاصله ۴ سانتی متر از یکدیگر در گلدانهای مجزا کاشته شدند. بررسیها پس از سی روز، هیچ اثری از شاخسار شرمی در گیاهان را نشان نداد. در نهایت این فرضیه ایجاد شد که یا این پدیده در گیاهان یکساله اتفاق نمیافتند و یا مواد مغذی خاک یکی از دلایل رقابت اصلی گیاهانی که رفتار شاخسار شرمی را از خودشان بروز می دهند.

کلیدواژه ها

بذر، تکامل، گیاهان یکساله، شاخسار شرمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.