شهر سبز و پایدار با رویکرد فضای سبز
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA05_526
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 598
نویسندگان
رئیس مرکز تحقیقات توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه
پژوهشگر مرکز تحقیقات توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه
چکیده
شهرها باید نمونه هایی از انسجام و هماهنگی زیست محیطی باشند.درشهرپایدار توجه بیشتر معطوف به استفاده از زمینهایی است که تحت پوشش توسعه شهری درآمده است.رشدشهر و نیاز به مسکن درمنطقه یا شهررا میتوان از طریق پرکردن بافت موجودشهر،افزایش متعادل تراکم،نوسازی و بازسازی مناطق متروکه و فرسوده و احیاء و تغییر کاربری بناهای قدیمی موجود برآورده ساخت.هنگام توسعه طبیعت و همراهی طبیعت و انسان از دیرباز در زندگی بشر وجود داشته است و حتی در زمان گسترش شهرنشینی ساختمانهایی باحیاط های بزرگ و سرسبز همراه همیشگی انسان بوده است.افزایش جمعیت،ایجادساختمانهای مختلف و عدم تناسب آنها با محیط زیست و طبیعت،موجب تغییر و برهم زدن شرایط طبیعی و تعادل زیستی در بسیاری از نقاط جهان شده است. لذا توجه به کیفیت محیطی فضاهای شهری از مولفه های مهم و کلیدی دررسیدن به منظر شهری پایدار به شمار میرود استفاده از ظرفیتهای موجود در ایجاد فضای سبز شهری در جداره ساختمانها،میتواند درجهت کمک به محیط زیست محل زندگی خود اثربخش باشد.باایجاد فضای سبز در منازل میتوان بسترهای لازم را برای ارتقای سطح روحیه و سلامت فراهم کرد. پیشرفت واقعی به سوی شهر پایدار از نقطه نظر زیست محیطی نیازمند ایجاد نهادهای اجتماعی جدید است.کوششهای زیادی برای ایجاد شهرهای سبز و یا محلات سبز در نقاط مختلف دنیا به عمل امده است.تحقیق حاضر توصیفی -تحلیلی است. برای اینکه پایداری درشهر بتواند ازاعتبار و ارزش لازم برخوردار باشد، باید جنبه های اجتماعی را نیز در بربگیرد.بنابراین به موازات توجه به مسائل زیست محیطی، شهرپایدار باید به مسائل اجتماعی و انسانی نیز توجه داشته باشد. ازطرف دیگر حضور گردشگران و شهروندان درفضاهای طراحی شده در کمربند سبز و بهره مندی آنها ازخدمات ارائه شده منجر به بازده اقتصادی و پایداری اقتصادی میشود.کلیدواژه ها
فضای سبز و محیط زیست،شهر سبز و پایدار،کمربندسبز،بام سبز،ساختمان سبزمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.