تعیین درجه حاصلخیزی رویشگاه های صنوبر تبریزی به کمک منحنی ارتفاع در شهرستان خوی، آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان بدری حسن آباد

کارشناسی ارشد مدیریت جنگل دانشگاه تهران ، استان لرستان، شهرستان چگنی

ندا محمدخانی گیلانی

کارشناسی ارشد مدیریت جنگل دانشگاه تهران ، استان کرمانشاه، شهرستان گیلانغرب

چکیده

تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان حاصلخیزی مزارع صنوبر، در شهرستان خوی استان آذربایجان شرقی انجام شده است. بر همین اساس تعداد ۲۷ مزرعه صنوبرکاری با گونه تبریزی انتخاب و داده های قطر برابر سینه و ارتفاع کل در ۲۷ مزرعه و به روش آماربرداری منظم تصادفی مورد اندازه گیری قرار گرفت. سن مزارع نیز با توجه به تاریخ کاشت توسط زارعان مشخص شد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار آماری R استفاده شده است. تعیین درجه حاصلخیزی رویشگاه ها به روش نسبی انجام شد. برای تعیین درجه حاصلخیزی مزارع مورد مطالعه ابتدا منحنی ارتفاع در رابطه با سن برای تمام مزارع (تمام داده های ارتفاع و سن درختان) تهیه شده و سپس دامنه ارتفاعی حاصل به ۵ قسمت تقسیم شد و با توجه به این تقسیم بندی و روابط رگرسیونی موجود بین داده ها، منحنیهای حاصلخیزی ارتفاع از بین ابر نقاط ترسیم میگردد. پس از انجام مراحل فوق و تعیین درجات حاصلخیزی مختلف، با توجه به ارتفاع متوسط هر کدام از مزارع، درجه حاصلخیزی آن مزرعه تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز داده ها، مشخص شد که امکان تعیین درجه حاصلخیزی مزارع صنوبر مورد مطالعه از طریق منحنی ارتفاع وجود دارد.

کلیدواژه ها

صنوبر تبریزی، درجه حاصلخیزی، آنالیز واریانس، نرم افزار آماری R

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.