جذب و انتقال سیلیس در گیاهان و اهمیت نانوذرات سیلیکا در تولید محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره رئیسی اردلی

بخش نانوتکنولوژی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزیABRII ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیAREEO، البرز، ایران ،گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

لیلا سلیمانپور

بخش نانوتکنولوژی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی((ABRII ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی((AREEO، البرز، ایران،گروه زراعت و اصلاح نبات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مصطفی چرم

گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

لیلا مامنی

بخش نانوتکنولوژی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی((ABRII ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی((AREEO، البرز، ایران

چکیده

سیلیسیم (Si) در خاک و گیاه به فراوانی یافت میشود و برای بسیاری از گونه های گیاهی یک عنصر مفید میباشد. سیلیسیم میتواند مقاومت گیاه را در برابر تنش های زیستی و غیر زیستی افزایش دهد و باعث افزایش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی شود. در زمینه کشاورزی پایدار، استفاده از فناوری نانو تکنولوژی در کشاورزی به عنوان یکی از روشهای مناسب برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و افزایش کیفیت مواد غذایی می باشد. با توجه به این که اثرات مفید سیلیسیم در گیاه با میزان تجمع سیلیسیم در گیاه مرتبط است، بررسی مکانیسم جذب و انتقال سیلیسیم درگیاهان اهمیت زیادی دارد. در این مقاله جذب، انتقال و انباشت سیلیسیم در گیاهان و همچنین اهمیت سیلیسیم و نانو سیلیسیم برای محصولات کشاورزی بررسی میشود.

کلیدواژه ها

برنج، سمیت، نانوفناوری، نانوسیلیکا، Lsi

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.