مقایسه مقدار آنتی اکسیدان میوه Pistacia atlantica در سه منطقه بردسکن، خواف و نهبندان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا آسا

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی مرتع، دانشگاه بیرجند

شعله قلاسی مود

استاد گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند

مسلم رستم پور

استاد گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند

چکیده

پوشش گیاهی به عنوان یک منبع تولیدکننده و تنظیم کننده در اکوسیستم ها میباشد که به شدت تحت تاثیر عوامل محیطی قرار میگیرد. پسته وحشی (Pistacia atlantica) که بنه خوانده می شود پس از جنس بلوط (Quercus) بیشترین سطح جنگل ها در منطقه رویشی زاگرس را به خود اختصاص داده است و به عنوان یک گونه اقتصادی مهم برای مردم روستایی در جنگل های این ناحیه وجود دارد. هدف از این تحقیق بررسی صفت فیتوشیمیایی آنتی اکسیدان چند زیستگاه بنه در مناطقی از کشور میباشد که در نهایت میتوان با نتایج این تحقیق به حفظ و شناسایی هر چه بهتر زیستگاه های بنه در مناطق مختلف کشور کمک کرد. ۳ منطقه از استانهای شرقی کشور جهت جمع آوری نمونه انتخاب گردید. از هر منطقه سه تکرار و در هر تکرار ۱۰ نمونه مورد آزمایش و اندازه گیری قرار گرفت. برای تجزیه آماری میانگین صفت اندازه گیری جمعیتها از نرم افزار SPSS استقاده شد. همچنین مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال پنج درصد انجام پذیرفت و نمودار به کمک نرم افزار Excel رسم گردید. با توجه به نتایج تجزیه واریانس داده های حاصل از مناطق مورد مطالعه، در خصوص مقدار آنتی اکسیدان میوه بنه اختلاف میانگین ها در سطح ۵ درصد معنیدار گردید و بدان معناست که اختلاف معنی داری در مناطق مورد مطالعه در صفت یاد شده وجود دارد.

کلیدواژه ها

میوه بنه، صفات فیتوشیمیایی، پسته وحشی، آنتی اکسیدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.