مروری بر روشهای تصفیه پساب و ارزیابی کاربرد جلبکها به عنوان جاذب زیستی در حذف رنگ از پساب صنایع

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه افشاریانی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز، دانشگاه شیراز، شیراز

سمیرا امینی جهرمی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز، دانشگاه سمنان، سمنا

چکیده

در سالهای اخیر با تولید و استفاده روز افزون رنگهای سنتزی که نسبت به رنگهای طبیعی ساختار پیچیدهتری دارند و از نظر شیمیایی بسیار پایدارترند، توجه بیشتری به آلودگی زیست محیطی آنها معطوف شده است. صنایع نساجی جزء آلوده کننده های اصلی آبهای جاری به شمار می آیند. برآوردها نشان میدهند که بیش از۵۰ درصد رنگ مصرفی در فرآیندهای مختلف رنگرزی وارد فاضلاب میشوند، که علاوه بر تغییر رنگ آب، باعث جلوگیری از نفوذ نور به درون آب و منجر به تخریب اکوسیستم آبی و برخی گونه های آبزی میشوند. در سالهای اخیر با تولید و استفاده روز افزون رنگهای سنتزی که نسبت به رنگهای طبیعی ساختار پیچیده تری دارند و از نظر شیمیایی بسیار پایدارترند، توجه بیشتری به آلودگی زیست محیطی آنها معطوف شده است. بنابراین فاضلاب حاوی رنگهای سنتزی، تهدیدی جدی برای محیط زیست به شمار میرود . فناوری های حاضر برای حذف رنگ زا را میتوان به سه بخش زیستی، شیمیایی و فیزیکی تقسیم نمود. تمام این روشها دارای فواید و اشکالاتی هستند. از این رو، تلاش های فراوانی برای یافتن روشهایی برای تصفیه و حتی استفاده دوباره از این پسابها صورت گرفته است که شناخت انواع روشهای حذف رنگ ضرورتی است که میتواند راهگشای تحقیقات محققین در این زمینه باشد. لذا در این مقاله مروری، به بررسی انواع روشهای حذف رنگ در صنعت نساجی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

پساب صنعتی، تصفیه، جذب زیستی، رنگ، جلبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.