تاثیر هرس سبز بر برخی صفات کیفی و فیزیولوژیک انگور یاقوتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور فاضلی رستم پور

استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل، ایران

چکیده

انگور (Vitis vinifera L. ) مهمترین محصول باغی منطقه سیستان است. انگور یاقوتی قرمز رقم غالب تاکستانهای سیستان و جزء انگورهای بی دانه است که به مصرف تازه خوری میرسد . این آزمایش بصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۴ تکرار در سال ۱۳۹۷ در منطقه سیستان انجام شد. هرس سبز با ۳ سطح شامل شاهد یا عرف محل یا عدم هرس سبز (P۱)، هرس شاخه های سبز از بالای ششمین برگ بالای آخرین خوشه (P۲) و هرس شاخه های سبز از بالای ششمین برگ بالای آخرین خوشه به علاوه هرس شاخه های سبز بدون محصول و شاخه های نرک (P۳) به عنوان عامل فرعی بود. تیمار P۳ نسبت به شاهد (P۱)، صفات محتوای نسبی آب برگ و شاخص کلروفیل را به ترتیب به میزان ۱۴/۷ و ۱۲/۲ درصد افزایش و همچنین صفات پرولین و اسیدیته آب میوه را به ترتیب ۱۸/۳۴ و ۸/۳ درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد که هرس شاخه های سبز از بالای ششمین برگ بالای آخرین خوشه به علاوه هرس شاخه های سبز بدون محصول و شاخه های نرک بیشترین تاثیر را بر صفات مورد آزمایش داشت.

کلیدواژه ها

اسیدیته آب انگور، شاخه های سبز، شاخص کلروفیل، محتوای نسبی آب برگ.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.